Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ak by sa pred mesiacom zaočkovala, žila by! FOTO Primár Kulkovský opísal smutnú realitu dneška

Milan Kulkovský (vľavo), ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Milan Kulkovský (vľavo), ilustračné foto (Zdroj: FB/Milan Kulkovsky blog)

BRATISLAVA – Očkovanie je najúčinnejšia ochrana pred novým koronavírusom. Na vakcináciu nabáda aj považskobystrický primár Milan Kulkovský, ktorý lieči covidových pacientov. Ako povedal, odkedy očkujú, na covidovom oddelení neprijali ani jedného zaočkovaného pacienta.

VIDEO Lekár vysvetlil, ako funguje vakcinácia, kedy sa vytvorí imunita a kto sa má dať zaočkovať

Lekár vysvetlil, ako funguje vakcinácia, kedy sa vytvorí imunita či kto sa má dať zaočkovať (Zdroj: MZ SR)

Primár Milan Kulkovský z Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica deň čo deň nasadzuje svoj život, aby zachránil pacientov bojujúcich s covidom-19. Bohužiaľ, nezaočkovanú ženu, ktorá mala obojstrannú pneumóniu, sa mu zachrániť nepodarilo.

Čítajte aj: Primár považskobystrickej nemocnice je na pokraji síl: Opísal najhoršie chvíle! Covidových pacientov už nemajú kde liečiť

„Na obrázku je RTG pľúc pacientky, ktorú som v predchádzajúcej službe prijímal na Covid oddelenie. Rozsiahly obojstranný zápal pľúc. Nemala žiadne závažné ochorenia. Do 24 hodín zomrela. Čo by bolo, keby sa dala pred mesiacom zaočkovať? Žila by! Odkedy očkujeme, na našom Covid oddelení sme neprijali žiadneho pacienta, ktorý by bol už zaočkovaný,“ uviedol Kulkovský.

Ak by sa pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Milan Kulkovsky blog)

Lekár preto apeluje na ľudí, aby s očkovaním proti pandemickému vírusu neotáľali. „Ak môžeme my všetci ako jednotlivci niečo pre svoju ochranu urobiť, nemali by sme váhať. Pred všetkými mutáciami nás vakcíny 100 % neochránia, no je takmer isté, že keď sa aj nakazíte, neskončíte v kritickom stave v nemocnici alebo ako súčasť štatistiky obetí Covid-19. A neváhal by som použiť ktorúkoľvek schválenú vakcínu,“ skonštatoval primár.

Podľa jeho slov aj v považskobystrickej nemocnici ležia pacienti s trombózou, no ani jeden z nich neabsolvoval očkovanie proti covidu. „Pacientov s trombózou máme na internom oddelení v nemocnici aj teraz, ani jeden nebol očkovaný. Najmladší nemá ani 30 rokov. Veľmi veľa pacientov malo pľúcnu embóliu v spojitosti s infekciou Covid-19. Mnohých pacientov s Covid-19 zabila práve pľúcna embólia. Je pravdepodobnejšie, že vás zasiahne blesk alebo že sa z vás stane nový euromilionár, ako to, že vás zabije trombóza spôsobená očkovaním. Nechajte sa zaočkovať, počas búrky nechoďte von a podajte tiket,“ dodal na záver.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaOchrana KoronavírusCovid19Milan Kulkovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu