Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kiskova dcéra Natália (31) je hrdá feministka! Pozrite na tento status, život sa jej vraj od základov zmenil!

Natália Kisková zdieľala status o tom, že keď sa stala feministkou, jej život sa zmenil. Zobraziť galériu (2)
Natália Kisková zdieľala status o tom, že keď sa stala feministkou, jej život sa zmenil. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Natalia Kiskova)

BRATISLAVA - Dcéra bývalého prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku - Natália Kisková (31) na sociálnej sieti zverejnila netradičný status. Kisková pritom momentálne s partnerom žije vo Viedni a už pred rokom chcela mať svadbu, no zasiahla do toho pandémia koronavírusu a jej odchod do karantény. Teraz však, krátko pred svadbou vyhlásila, že je hrdá a otvorená feministka.

Kiskova dcéra Natália tak urobila v statuse písanom v angličtine na sociálnej sieti Facebook. Sama priznala, že feminizmus ako také je pre ňu trpko sladká téma. "Hovorím o tom zriedka. Bojím sa vysloviť svoj názor. Neviem, kde mám začať, ako argumentovať svojimi názormi. Je zrejmé, že neviem, ako správne debatovať a bojím sa. Strach z označenia. Vloženia do krabice. Feministickej krabice," začína nesmelo Natália Kisková.

Chce zmenu pre seba aj pre svoju rodinu

Kisková chce vo svojom živote nájsť zmenu aj vďaka feminizmus. "Teraz však viem, že aj malé zmeny v mojom správaní vedú k veľkým výsledkom. Nechcem zmenu iba pre seba a svojich rovesníkov. Chcem to pre svoju dcéru, pre jej priateľky pre ich deti. Pretože príslovie: „Čo vás nezabije, to vás posilní“ je úplný podvrh. Mnoho zážitkov nás môže „zabiť“, našu morálku, našu dôveru, našu dôstojnosť," myslí si Kisková.

Kiska v politike definitívne skončil, potvrdil to po sneme strany Za ľudí (Zdroj: TASR/Gabriela Stoklasová)

Čo sa zmenilo?

Aby Kisková v statuse nehovorila len do vetra, uviedla aj konkrétne príklady, ako sa jej život vďaka feminizmu zmenil. "Už viac nehanbím ani nesúdim iné ženy. Snažím sa neposudzovať ich vzhľad, správanie, emocionálny stav. Pozerám sa na to dobré. A keď sa už vynášajú súdy, snažím sa prestať s konverzáciou, aby si ostatní uvedomili, čo spôsobujú. Rozsudok prináša viac úsudku. To nikto nepotrebuje. Otvorene podporujem ženy. Matky. Kohokoľvek. Chcem tam byť pre ostatných tak, ako sú tam oni pre mňa. Chcem byť okolo žien, ktoré podporujú iné ženy. Chcem byť súčasťou skupín, súčasťou komunity. Starostlivá a milujúca komunita žien, ktoré sa navzájom chvália. Zamestnávam ženy, propagujem ženy. Vidím ženy také, aké sú," vyhlásila Kiskova dcéra.

Natália Kisková s otcom, exprezidentom Andrejom Kiskom
Zobraziť galériu (2)
Natália Kisková s otcom, exprezidentom Andrejom Kiskom  (Zdroj: Topky, archív, FB, SITA)

Viac o téme: StatusFeministkaAndrej KiskaNatália Kisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu