Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Štefan Holý má opäť pozitívny test na KORONAVÍRUS

Štefan Holý Zobraziť galériu (2)
Štefan Holý (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Koronavírus opäť zistili aj podpredsedovi vlády pre legislatívu a strategické plánovanie. Štefan Holý mal včera pozitívny test a momentálne sa nachádza v karanténe. Priebeh ochorenia je zatiaľ bezpríznakový. Pre Topky.sk to potvrdil Štefan Holý.

Po Petrovi Pčolinskom a Márii Šofranku bojuje s koronavírusom druhýkrát aj podpredseda vlády Štefan Holý. Prvýkrát ochorenie prekonal v decembri minulého roka, kedy čelil kritike kvôli jeho cestám do Británie. Aj tentokrát je priebeh ochorenia zatiaľ bezpríznakový. 

Holý má druhýkrát koronavírus

Holý netuší, kde sa mohol nakaziť a momentálne sa zdržiava na Slovensku. To, že mal druhýkrát pozitívny test potvrdil pre Topky sám Holý. "Áno, môžem potvrdiť, že včera mi vyšiel druhýkrát pozitívny test na koronavírus. Aj tento krát mám zatiaľ bezpríznakový priebeh a môj zdravotný stav mi dovoľuje z domu pracovať," uviedol pre Topky Holý. 

Ministri informujú o nových
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V karanténe bude takmer dva týždne

Dnes tak ako obvykle viedol rokovanie Legislatívnej rady vlády. "Zúčastňujem sa všetkých dohodnutých stretnutí, ktoré sú dohodnuté alebo presunuté na online formy rokovania," ozrejmil podpredseda vlády. Keďže pozitívny test mu vyšiel včera, od včera rána sa nachádza v karanténe a zotrvá v nej do 8. marca (vrátane). "Moji najbližší kolegovia z Úradu vlády SR, s ktorými trávim hodiny pracovného času, našťastie neprejavujú známky ochorenia a majú negatívne výsledky testov. Moji vodiči žiaľ museli v zmysle platných predpisov zostať v karanténe," dodal Holý. 


KORONAVÍRUS Holý prelomil mlčanie: Otvorene o výnimke! Riešiť to bude aj koalícia, Matovič sa ho zastal


V minulosti čelil kritike

Holý čelil v polovici decembra kritike kvôli výnimke, ktorú mu udelil Úrad verejného zdravotníctva na cestu do Veľkej Británie. Podľa udelenej výnimky nemusel absolvovať test ani karanténu. Po návrate na Slovensko mu však diagnostikovali koronavírus. Práve v tom čase sa začalo hovoriť o šírení britskej mutácie. Viacerí opoziční politici vtedy žiadali, aby odstúpil. Koalícia z jeho postupu nadšená nebola. ÚVZ SR vtedy na krízovom štábe navrhol aj zrušenie udeľovania výnimiek. Podľa jeho slov šlo o jednorázový prípad a z rozruchu bol prekvapený.

Viac o téme: úrad vládyKoronavírusŠtefan Holý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu