Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šeliga to povedal na rovinu: Otváranie škôl sprevádzal zbytočný komunikačný šum! Tomáš skritizoval vládu

Juraj Šeliga, Erik Tomáš (ilustračné foto) Zobraziť galériu (4)
Juraj Šeliga, Erik Tomáš (ilustračné foto) (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Otváranie škôl podľa podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) sprevádzal zbytočný komunikačný šum. Na margo konfliktu medzi Matovičom a Sulíkom pripomenul, že sa blíži rok od vymenovania vlády. Ak budú takéto naškriepené vzťahy pretrvávať, Šeliga považuje za vhodné zamyslieť sa nad štandardizáciou, alebo nejakým typom rekonštrukcie. Poslanec Erik Tomáš si myslí, že vláda sa len tak ľahko nerozpadne.

Otváranie škôl dopadlo dobre, vznikol však zbytočný komunikačný šum. Na plošné otváranie obchodov či reštaurácií však ešte nie je správny čas pre vysoké čísla nakazených. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).

Víta najmä to, že pri fungovaní škôl je zavedený regionálny princíp, teda že sa na otváraní a zatváraní škôl podieľajú aj regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ). „Počiatočný chaos nebol dobrý, ale už to bude lepšie,“ dodal Šeliga.

Juraj Šeliga
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

Do škôl by sa do dvoch týždňov mohli dostať kloktacie testy, čo by umožnilo pravidelné testovanie žiakov. Aktuálne totiž ide o nedostatkový tovar.

Otváranie škôl je podľa poslanca parlamentu a člena mimoparlamentnej strany Hlas-SD Erika Tomáša dobrý krok, v čase britskej mutácie nového koronavírusu to však považuje za rizikové. „Vláda mala jasne postupovať, zabezpečiť, aby boli pedagógovia včas očkovaní. Obávam sa, aby sa školy zas rýchlo nezavreli,“ uviedol Tomáš.

Obaja politici sa zhodli na tom, že plošné otváranie obchodov a reštaurácií by bolo predčasné. Podľa Tomáša za vysoké čísla nakazených stojí aj neschopnosť vlády prijať protiepidemiologické opatrenia včas.

Šeliga to povedal na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šeliga na margo konfliktu medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS) pripomenul, že sa blíži rok od vymenovania vlády a nastal čas na odpočet, čo sa jej podarilo a čo mohlo byť lepšie. Ak budú takéto vzťahy pretrvávať, je podľa neho načase sa zamyslieť nad štandardizáciou, alebo nejakým typom rekonštrukcie. „Sme za to, aby sa situácia štandardizovala,“ povedal podpredseda parlamentu. To, či sa vymení premiér, je podľa jeho slov na strane OĽANO.

Poslanec Tomáš si myslí, že vláda sa len tak ľahko nerozpadne. Vymeniť však podľa neho je potrebné nie len premiéra, či nejakého ministra, ale celú vládu. Aj preto, ako tvrdí, spustili petičnú akciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.

Určite sa chce dať zaočkovať 39,6 % ľudí, 38,5 % opýtaných váha

Proti covidu-19 sa určite chce dať zaočkovať 39,6 percenta ľudí. Proti očkovaniu nie je 38,5 percenta opýtaných, momentálne však ešte váhajú. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 12. do 19. januára na vzorke 1005 respondentov.

Určite sa nechce dať zaočkovať proti ochoreniu 18,9 percenta respondentov. V prieskume sa tri percentá ľudí nevedelo k tejto otázke vyjadriť.

Viac o téme: Erik TomášJuraj Šeliga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu