Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sulíkove ostré slová Matoviča nepotešia! Kollár zas tuší, čo stojí za pádom preferencií jeho strany

Richard Sulík, Boris Kollár (ilustračné foto) Zobraziť galériu (4)
Richard Sulík, Boris Kollár (ilustračné foto) (Zdroj: Topky/Maarty, Topky/Vlado Anjel)

BBRATISLAVA – Slová šéfa liberálov Richarda Sulíka sa premiérovi nebudú počúvať ľahko. Líder strany SaS v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike povedal, že Matovičove útoky na jeho osobu sú často osobné a premiéra vo francúzskom denníku, označil za "čistú hanbu". V relácii rečnil aj šéf parlamentu Boris Kollár. Podľa jeho slov za pádom preferencií strany Sme rodina stojí okrem pandémie aj jeho zdravotný stav.

Sulík tvrdí, že útoky premiéra na jeho osobu sú často osobné

Šéf strany SaS Richard Sulík návrat odídenej europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) nevylúčil. Podľa neho europoslankyňa bude strane chýbať, jej odchod však neberie ako tragédiu. „Ja určite nepálim mosty,“ zdôraznil. Zároveň väčšinu aktuálnych konfliktov v koalícii považuje za konštruktívne, ktoré môžu krajinu posunúť vpred. „Krajina je prvýkrát v kríze, samozrejme, že vznikajú rôzne názory a spory, netreba to však všetko brať dramaticky,“ dodal Sulík. Vláda podľa neho robí všetko, čo môže.

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: OĽaNO a SaS strácajú voličov, kotlebovci sú mimo

Mnohé útoky premiéra voči jeho osobe však označil za osobné. Vyjadrenia premiéra vo francúzskom denníku Le Monde, označil za "čistú hanbu". Matovič v periodiku uviedol, že pre nezabezpečenie testov spôsobil Sulík prudký nárast nakazených a za normálnych okolností by už nebol ministrom. Rovnako ho prekvapilo, keď ho Matovič obvinil zo smrti ľudí pre nezabezpečené testy. „Takúto mieru osobných útokov som nečakal,“ skonštatoval Sulík.

Richard Sulík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Podľa poslanca a predsedu mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho sa vládna koalícia nachádza v chaose a v konfliktoch. „Konflikt je dobrý, ale len vtedy, ak nás to dovedie k určitému cieľu, ale v tomto prípade konflikty končia tak, ako chce premiér,“ reagoval Pellegrini.

Kollára politická minulosť Lipšica nevyrušuje

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) je so zvolením advokáta Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora spokojný. Jeho politická minulosť ho nevyrušuje. Hnutie podľa neho svojho kandidáta na špeciálneho prokurátora nemalo. Všetkých štyroch kandidátov navrhnutých však považovalo za kvalitných. „Zo všetkých kandidátov na špeciálneho prokurátora by mi bolo jedno, kto by sa ním stal, všetci boli kvalitní,“ uviedol Kollár.

Sulíkove ostré slová Matoviča
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Politická minulosť Lipšica mu neprekáža. „Tykáme si, lebo sme boli kolegovia v parlamente, ale nie sme priatelia. Nie je to človek, ktorému by som volal, keby som chcel nejakú nadštandardnú službu, v  tomto je veľmi striktný,“ zdôraznil Kollár.

Podľa Kollára za pádom preferencií strany Sme rodina stojí aj jeho zdravotný stav

Pád preferencií hnutia Sme rodina v posledných prieskumoch vysvetľuje predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) najmä pandémiou a jeho zdravotným stavom, keď sa dlhšie neukazoval na verejnosti. „Nešiel som však do parlamentu, aby som držal stabilne percentá. Dal som voličom sľuby, ktoré postupne plníme, ako je zrušenie doplatkov za lieky. Už teraz pracujeme na exekučnej amnestii,“ uviedol Kollár.

Dodal, že rovnako v posledných desiatich mesiacoch pripravujú výstavbu nájomných bytov, ktorú by chcel spustiť od leta. „Štát nebude byty stavať, on to bude dohliadať,“ dodal Kollár.

Viac o téme: Richard SulíkBoris KollárPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu