Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Koaličná partnerka opäť rýpe do vlády: Remišová chce prehodnotiť COVID automat

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová
Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaliční partneri, ktorí podporili celoplošné testovanie, sľubovali, že sa po ňom výrazne zlepší situácia, deti budú môcť ísť do školy a bude možné prejsť na COVID automat. Poukázala na to predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v reakcii na oznámenie o tom, že sa vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu bez výrazného zlepšenia nebudú zatiaľ otvárať školy.

"Ak sa pandemická situácia nezlepšuje, znamená to, že celoplošné testovanie nemá očakávaný prínos," vyhlásila Remišová. "A z toho dôvodu je na mieste prehodnotiť parameter testovania, ktorý je zakotvený v COVID automate," zdôraznila. Pripomenula takisto, že práve vopred nevyjasnené otázky boli dôvodom, prečo strana Za ľudí nepodporila celoplošné testovanie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) vo štvrtok na tlačovej konferencii oznámili, že školy sa v pondelok 1. februára ešte neotvoria. Pokračovať sa bude v dištančnom spôsobe výučby. Rozhodnutie sa odvíja od názoru konzília odborníkov, ktoré podľa Krajčího neodporúča uvoľňovanie opatrení v súvislosti s novým koronavírusom od februára.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusVeronika RemišováCovid automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu