Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Matovičovi rupli nervy v priamom prenose: Sulíka vyzval na odchod do Vianoc a nazval ho idiotom!

Matovič vyzval Sulíka, aby podal demisiu aspoň do Vianoc Zobraziť galériu (4)
Matovič vyzval Sulíka, aby podal demisiu aspoň do Vianoc (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič má už dlhšie ťažké srdce na ministra hospodárstva a lídra koaličnej SaS Richarda Sulíka. Ide totiž o nákup testov, ktorý podľa Matoviča Sulík nezvládol a počas dnešného vysielania relácie Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres povedal mrazivú vetu, ktorá už ale bola podľa všetkého viac ako očakávaná. Požiadal ho totiž o demisiu!

Matovič to povedal po niekoľkých minútach vysielania, keď prišlo na tému pandémie a lockdownu. V návale hnevu však zrejme povedal už dlho očakávanú výzvu a Richarda Sulíka vyzval, aby podal demisiu! „Je to katastrofálne nezodpovedné správanie od ministra hospodárstva. Samozrejme, že to je na jeho demisiu a bol by som veľmi rád, aby ju podal ešte do Vianoc," povedal vo vysielaní premiér. Ten túto zásadnú výzvu povedal, keď sa s moderátorom rozprával na tému nákupu antigénových testov na koronavírus, aby sa mohlo uskutočniť celoplošné testovanie. Prístup Sulíka ešte nazval katastrofou.

VIDEO Záznam z dnešnej relácie na rádiu Expres:

Vykričal sa v priamom prenose

"Tu v koalícii nikto nikoho nepodráža, ale bohužiaľ máme Richarda. On dodáva tej kritike extrémnu legitimitu tým, že vystúpi sám za mikrofónom," pokračoval v kritike Matovič. "Mali prísť s návrhom. Majú tu najlepších právnikov v štáte, keď príde s ideou, aby mu ukázali ako sa to dá. On sa o to ani nepokúsil, lebo jemu sú tie životy a zdravie ľudí ukradnuté už to musím povedať!" zvýšil hlas Matovič. 

"Nemôžem sa na to pozerať. Môže zmeniť zákon, aby sme zachránili tisíce ľudí. A on 7 týždňov nakupuje testy? To sme normálni?!" zopakoval Matovič a dodal, že "kašle na ľudí" a nemôže sa na to pozerať. "Prepáčte mi, že som vám pokazil reláciu, je mi z toho do plaču," priznal líder OĽaNO moderátorovi Braňovi Závodskému.

S takmer plačlivým hlasom pokračoval v kritike

Premiérovi sa každou sekundou viac lámal hlas, až to evokovalo dojem, že plače. Sám dodal, že z prístupu Sulíka mu je "do plaču" a "na vracanie". "Teraz kašle na ľudí a sú to preňho len čísla," skonštatoval Matovič.

Premiér SR Igor Matovič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Mrzí ma, že máme za ministra hospodárstva idiota, ktorý nevie nakúpiť testy

"Ľutujem, že som mu naletel. On si robil zo mňa v médiách celý čas srandu," povedal vo vysielaní nahnevaný Matovič. "Mrzí ma, že máme za ministra hospodárstva idiota, ktorý nie je schopný nakúpiť testy, aby sme si zachránili životy, deti, zdravie a školstvo a takto si likvidujeme ekonomiku. Možno som zlý premiér, ale tieto následky nie som schopný znášať," udrel na štipľavú nôtu ešte v závere relácie premiér Matovič, pričom bolo jasne počuť, ako sa mu láme hlas.

SaS neprišla do vlády, aby vyplakávala, reaguje Sulík

Kvôli týmto ostrým slovám premiéra Matoviča sa ihneď očakávalo stanovisko Richarda Sulíka. “Strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča.“ píše Sulík v stanovisku na sociálnej sieti Facebook. Tento svoj status však o niekoľko minút šéf rezortu hospodárstva vymazal.

KORONAVÍRUS Matovičovi rupli nervy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/RIchard Sulík)

Vicepremiér neskôr svoj výrok poupravil a dodal, že Matovičove výroky neberie osobne a Slovensko je v zložitej situácii. "Strana SaS si zodpovedné plní všetky úlohy, ktoré jej kompetenčne prináležia a robí všetko pre to, aby zo svojho programu presadila čo najviac pre občanov," píše Sulík v ďalšom statuse.

KORONAVÍRUS Matovičovi rupli nervy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Hovorca SaS Ondrej Šprlák dodal, že poslanci vládnej strany stoja za svojím predsedom. Poslanec Ján Herák z OĽaNO pre Topky zas uviedol, že Matovič sa síce mal zachovať diplomatickejšie, no jedným dychom dodal, že Sulík Matovičovi "podráža nohy", pretože sa nevenuje kritike na koaličných radách, ale namiesto toho takto zabodol Matovičovi "dýku do chrbta".

Viac o téme: VýzvaDemisiaIgor MatovičRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu