Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Lučanského plánovaný výsluch: VIDEO NAKA zadržala bývalého policajného prezidenta

Daniel Lipšic Zobraziť galériu (3)
Daniel Lipšic (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V rámci stredajšej akcie Judáš NAKA zadržala a obvinila hneď niekoľko ľudí. Asi najzvučnejším menom spomedzi obvinených je bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Toho sa však zadržať nepodarilo, pretože bol v Chorvátsku. Vypovedať mal dnes v skorých ranných hodinách.

Aktualizované o 09:39

Na policajné prezídium prišiel aj advokát Peter Erdős, ktorý zastupuje obvineného Petra Gašparoviča. Erdős je aj advokátom Moniky Jankovskej.

Peter Erdős (Zdroj: Ivan Mego)

Aktualizované o 09:37

Vyjadrenie advokáta Daniela Lipšica

Daniel Lipšic na policajnom prezídiu (Zdroj: Ivan Mego)

Aktualizované o 09:36

Prišiel aj advokát Milana Lučanského Matúš Beresecký.

Advokát Milana Lučanského Matúš Beresecký (Zdroj: Ivan Mego)

Aktualizované o 09:20

Bývalého policajného prezidenta priviezli do budovy policajného prezídia bočným vchodom v civilnom aute. Jeho výsluch je plánovaný na 09:30.

Aktualizované o 08:28

Milan Lučanský má byť podľa medializovaných informácií už v rukách polície. O jeho zadržaní však nevedia ani advokáti obvinených. Pôvodne sa mal dostaviť na políciu vypovedať okolo šiestej ráno. Advokát obvineného Borisa Beňa, Daniel Lipšic, hovoril, že Lučanský na výsluch neprišiel, vyšetrovateľ ho preto poslal preč s tým, že mu majú zavolať, keď sa Lučanský dostaví. 

Lučanského, ktorý mal o šiestej ráno prísť z Chorvátska na policajného prezídium, čakali pred budovou aj novinári. Tam však neprišiel. Kde ho mala polícia zadržať, zatiaľ nie je známe.

Akcia Judáš

V rámci akcie Judáš zadržali a obvinili osem ľudí - medzi nimi sú Milan Lučanský, Boris Beňa, Peter Gašparovič, Jozef Rehák, Marián Kučerka, Daniel Čech, Ladislav Vičan, Norbert Bödör. Posledný menovaný je vo väzbe pre iné trestné činy. Bývalí policajti sú obvinení z rôznych závažných trestných činov, ako napríklad podplácanie či vydieranie. 

Zásahy NAKA pokračujú: VIDEO Obvinili Lučanského! Polícia zadržala viacero osôb

Obvinenie generála Milana Lučanského je postavené hlavne na výpovedi exsiskara Františka Bohma zadržaného počas akcie Božie mlyny. Bývalý policajný prezident je obvinený z toho, že mal za peniaze od Bohma zabezpečovať jeho beztrestnosť. Na krku má aj obvinenie z korupcie.

Bol v Chorvátsku

Milana Lučanského teda v stredu nezadržali, pretože sa zdržiaval v Chorvátsku. Televízii Joj sa s ním podarilo spojiť. Potvrdil, že smeruje na Slovensko a ak bude vyzvaný, zúčastní sa výsluchu. Podľa našich informácií bol jeho výsluch plánovaný na dnes na šiestu hodinu rannú. 

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Na policajné prezídium sa dostavil aj advokát Daniel Lipšic, ktorý zastupuje obvineného prvého námestníka SIS Borisa Beňa. Aj ten potvrdil, že Milan Lučanský mal vypovedať, avšak na výsluch sa nedostavil. 

"Pôvodne bol plánovaný jeho výsluch. No zatiaľ neprišiel," povedal Lipšic. Advokát dodal, že jeho klient sa cíti byť nevinný. Kde sa momentálne Lučanský nachádza a či príde vypovedať, zatiaľ nie je známe. Na policajné prezídium neprišiel ani jeho advokát Matúš Beresecký. Telefón, cez ktorý Lučanský včera komunikoval, je dnes nedostupný.

Daniel Lipšic (Zdroj: Ivan Mego)

 

Viac o téme: ZadržanieVýpoveďDaniel LipšicNAKAJudášMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu