Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Zásahy NAKA pokračujú: VIDEO Obvinili Lučanského! Polícia zadržala viacero osôb

Policajný prezident Milan Lučanský odchádza z funkcie. Zobraziť galériu (8)
Policajný prezident Milan Lučanský odchádza z funkcie. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Policajti z NAKA opäť od rána zasahujú! Policajti V skorých ranných hodinách zadržali Jozefa Reháka, bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra. S obvineným na krku skončil aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský.

NAKA opäť zasahuje (Zdroj: Ivan Mego)

Aktualizované o 14:48

Ďalší zadržaní v rámci akcie JUDÁŠ sú podľa informácií Topky.sk Marián Kučerka vedúci 4. Operatívneho oddelenia NAKA a Ladislav Vičan, bývalý policajt Krajského policajného riaditeľstva v Bratislave.

Aktualizované o 12:58

Expremiér Peter Pellegrini takisto ako Saková tvrdí, že počas funkčného obdobia Lučanského sa rozpracovali akcie, ako Dobytkár či Búrka. Informáciu o obvinení má Pellegrini len z médií, preto nevie ani čoho by sa obvinenie malo týkať.

Aktualizované o 12:49

Zadržaný Rehák bol priamym nadriadeným Norberta Paksiho, ktorého polícia zadržala a obvinila pred niekoľkými týždňami spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Obaja skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Aktualizované o 12:00

Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková sa vyjadrila, že o obvinení Lučanského sa dozvedela z médií. "Chcem veriť, že tieto kroky prokuratúry a polície sú všetky podložené dôkazmi a orgány činné v trestnom konaní pracujú v súlade so zákonmi platnými v SR. A dúfam, že sa tieto kroky nedejú len na základe pochybnej výpovede kajúcnika, ktorý sa svojimi výpoveďami chce vyviniť z vlastnej nekalej trestnej činnosti," napísala Saková na sociálnej sieti.

Z médií som sa dozvedela, že dnes obvinili môjho bývalého kolegu a podriadeného - bývalého policajného prezidenta...

Uverejnil používateľ Denisa Saková Streda 2. decembra 2020

"Nezabúdajme, že práve za pôsobenia gen. Lučanského boli zatknutí vrahovia novinára a jeho partnerky. A za jeho pôsobenia vo funkcii, sa začali na Slovensku vyšetrovať veľké kauzy vyplývajúce z komunikácie Threema, ako sú Burka, Víchrica, Dobytkár a ďalšie. Budem pozorne sledovať vývoj tejto situácie, ktorá dúfam, nemá politické podfarbenie," dodala exministerka.

Aktualizované o 10:00

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil osem osôb v rámci akcie „Judáš“. Trestná činnosť sa týka korupcie. Okrem toho je jedna osoba obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti, vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia na vysokých funkciách Policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy. Podľa vyšetrovateľa sa trestnej činnosti dopúšťali dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. Zatiaľ je zadržaných šesť osôb. Od rána pokračujú procesné úkony," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia policajného zboru. 

Aktualizované o 09:45

Polícia obvinila bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Ten má byť aktuálne v Chorvátsku, no vracia sa na Slovensko. Zastihnúť sa nám ho nepodarilo, telefón neberie. 

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (8)
Milan Lučanský  (Zdroj: Maarty)

Aktualizované o 09:30

Zadržaný je aj Peter Gašparovič, riaditeľ sekcie A kontrarozviedky SIS. 

Aktualizované o 09:20

Ďalším zadržaným je Daniel Čech, bývalý viceprezident Finančnej správy. Čech bol viceprezidentom v čase, keď Finančnej správe šéfoval František Imrecze. Spomínal sa aj v nahrávke medzi neprávoplatne odsúdeným Marianom Kočnerom a Michalom Suchobom. Nahrávku mal Kočner uloženú v telefóne, ktorý mu polícia zhabala. Suchoba a Kočner hovorili o tom, ako by Finančná správa mohla Kočnerovi pomôcť pri jeho problémoch s daňami.

Daniel Čech
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

NAKA od skorých ranných hodín zasahovala na viacerých miestach Slovenska a zadržala niekoľko policajtov. Medzi zadržanými je aj námestník šéfa SIS Boris Beňa. Beňa má za sebou neuveriteľnú kariéru v policajných zložkách. Bol Banskobystrický krajský policajný riaditeľ, šéfoval inšpekcii SIS a momentálne je novovymenovaným 1. námestníkom SIS.

Beňu zmonitorovalo aj Kočnerovo sledovacie komando, pod vedením bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra Tótha. 

Borisa Beňu priviedli na policajné prezídium v Bratislave
Zobraziť galériu (8)
Borisa Beňu priviedli na policajné prezídium v Bratislave  (Zdroj: Vlado Anjel)

Boris Beňa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Boris Beňa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Boris Beňa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Zásahy sa týkajú aj kauzy Očistec a Božie Mlyny a sú pokračovaním zásahu, ktorý súvisí s výpoveďou bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. 

Správu aktualizujeme.

Viac o téme: ZásahSISNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu