Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Matovičovi to vytmavila progresívka Bihariová: Sumár série opatrení, ktoré nedávajú zmysel

Bihariová si opäť podala Matoviča Zobraziť galériu (3)
Bihariová si opäť podala Matoviča (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná líderka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová sa rozhodla pozrieť na postupnosť vládou aplikovaných opatrení voči pandémii nového koronavírusu. Po zhrnutí premiérovi Igorovi Matovičovi prezentovala svojským spôsobom výsledky, ktoré "dosiahol". Nevynechala ani poriadnu dávku irónie. Opatrenia totiž podľa jej slov vôbec nedávajú zmysel.

Bihariová sa zverila v statuse na sociálnej sieti Facebook, kde kritiku opatrení vlády písala priam lyrickým spôsobom. "Najprv sme mali núdzový stav, v ktorom bolo povolené vychádzať von bez obmedzení len uprostred noci. Samozrejme, že nikto nevychádzal. Aj keby chcel, nemal by kam," konštatuje Bihariová.

Zákaz vychádzania aj tam, kde "skapal pes"

"Krátko na to premiér oznámili, že nariaďujú zákaz nočného vychádzania, aby ľudia toľko nežúrovali po nociach. Ťažko to vysvetliť, keďže na Slovensku, aj bez pandémie v krajských mestách skapal pes už o desiatej večer," pokračuje v sarkastickej kritike Bihariová.

KORONAVÍRUS Matovičovi to vytmavila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ľudia ako zajatci

Bihariová vo svojej kritike spomína aj celoplošné testovanie s tým, že po ňom mala prísť vytúžená sloboda pre negatívnych občanov. "Medzitým sa teda dvakrát testovala republika. A potom že už dobre bude, keď to ľudia vydržia. No a tu sa diali veci, aké republika od 30-tych rokov nepamätala. Najprv občanov k testom donútili vydieraním, pod hrozbou straty práce a obmedzením slobôd. Niektorým zas povedali, že tí ani nechodiť nemusia, ale nemusia sa báť, lebo do obchodov aj k lekárom im premiér chodiť dovolia. Lenže oni potom zistili, že lekári, sanitky ani pošty ich bez testu nevezmú. Ľudia sa tak stali zajatcami chaotického experimentu, no to už potom vládu viacej netrápilo," pripomína problémy Bihariová.

Organizovanie testovania pomocou lockdownom zničených ľudí

Ružovo rozhodne predsedníčka PS nevníma ani najnovšiu iniciatívu vlády, ktorá chce testovanie robiť iným spôsobom. "A keď už si súdny človek myslel, že experimentálne nápady sme si vyčerpali na štvoro volebných období, tu zrazu premiér oznámili, že majú po ruke ďalší: že by sme sa mohli dávať testovať do aleluja. Ale tentokrát to huncútskejšie premysleli: že by to testovanie namiesto štátu potiahli ľudia – tí, ktorých lockdowníky priviedli na mizinu. No a teda fungovalo by to tak, že ak si kaviareň v Novobani zriadi testovacie miesto, tak ľudia môžu vojsť bez obmedzení do kaviarne vo Vrútkach," dodala Bihariová s tým, že "súdnemu človeku toto zmysel nedáva".

KORONAVÍRUS Matovičovi to vytmavila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: KritikaIgor MatovičOĽaNOProgresívne SlovenskoIrena Bihariová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu