Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Akcia Očistec: Sudca rozhoduje o väzbe pre policajnú elitu, jeden z obvinených sa mal priznať

Martin F. prichádza na výsluch v sprievode polície. Zobraziť galériu (14)
Martin F. prichádza na výsluch v sprievode polície. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prerušil v sobotu rozhodovanie o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na väzobné stíhanie ôsmich bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov, zadržaných vo štvrtok (5. 11.) v rámci akcie Očistec.  V rozhodovaní o jednotlivých obvinených bude pokračovať v nedeľu (8.11.) od 13.00 hodiny.

Po OČISTCI skončila v putách policajná elita: FOTO Vážne obvinenia! Gašpara a ďalších riadil Bödör

Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Sudca začal rozhodovať v sobotu od 12.00 hodiny.

Ako prvý začal výsluch bývalého funkcionára Ministerstva vnútra SR Martina Fleischera. Nasledovať mal pôvodne výsluch bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška, ten je však podľa vyjadrenia jeho obhajcu Ľubomíra Hlubočana od rána v nemocničnom ošetrení. Televízia Markíza priblížila, že mu údajne odporúčajú hospitalizáciu na psychiatrii

Martin Fleischer odchádza po výsluchu v sprievode polície.
Zobraziť galériu (14)
Martin Fleischer odchádza po výsluchu v sprievode polície.  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Sudca pokračoval vo výsluchu bývalého vysokopostaveného funkcionára finančnej spravodajskej jednotky NAKA Mariána Zetocha.

Ako štvrtý v poradí bol vypočutý bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer. Vo večerných hodinách prebehol výsluch bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara a posledný bol vypočutý exfunkcionár Bernard Slobodník.

Tibor Gašpar prichádza na výsluch.
Zobraziť galériu (14)
Tibor Gašpar prichádza na výsluch.  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Prokurátor ÚŠP podal návrh na väzobné stíhanie ôsmich osôb, zadržaných vo štvrtok v rámci akcie NAKA, v sobotňajších skorých ranných hodinách. Obvinenie vyšetrovateľ NAKA vzniesol pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Dovedna je obvinených 13 osôb - medzi nimi aj špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, bývalý elitný policajt Pavol Vorobjov, nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a Milan Žáčik. Tí sú už dávnejšie stíhaní väzobne. Jednu osobu z policajného zaistenia prepustili. Podľa informácií TV Markíza ide o Vladimíra Bistáka. Televízia tiež uvádza, že obvinený Ivan Bobocký sa pri výsluchu priznal. Rozhodnutie o väzbe by malo byť známe v nedeľu. 

Viac o téme: SlovenskoTibor GašparÚrad špeciálnej prokuratúryOčistec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu