Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Drsný odkaz Lipšicovi, ktorý obhajuje Juditu! Rodičia zavraždeného Tomáška (†16) pripomenuli mrazivú skutočnosť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/Erika Ďurčová, topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Len nedávno Slovensko šokovala informácia, že 17-ročná Judita obžalovaná z vraždy jej kamaráta Tomáša (†16), má nového obhajcu. A nie len tak hocijakého. Je ním Daniel Lipšic, ktorého pôsobenie sa spája s veľkým množstvom známych káuz. Na správu reagovali aj rodičia nebohého chlapca.

Prečítajte si aj: Šokujúce zistenie v prípade Judity (17), ktorá mala zavraždiť kamaráta Tomáša (†16): Zastupuje ju Lipšic!

Samotný Lipšic sa vyjadril, že o obhajobu ho požiadalo viacero ľudí. O stručnom objasnení jeho prekvapivého kroku informovala televízia Markíza.

Po všetkom ale reagovali aj zdrvení rodičia Tomáška, ktorého život vyhasol po brutálnom ataku. „Pána Lipšica sme vždy vnímali ako bojovníka za dobro, spravodlivosť, obhajcu bezbranných a slabých. Sledujúc kauzy pána Lipšica a ľudí, ktorých zastupuje, je pre nás obrovským sklamaním, že obhajobu tohto brutálneho činu, ktorý nemá v dejinách Slovenska obdobu, prevzal," uviedli v spoločnom vyhlásení, ktoré sa objavilo aj na sociálnej sieti.

Tomášov život vyhasol keď mal 16 rokov.
Zobraziť galériu (4)
Tomášov život vyhasol keď mal 16 rokov.  (Zdroj: Facebook)

Dodali, že každý má právo na obhajobu. "Aj tá najchladnokrvnejšia beštia v ľudskej koži, ľudský odpad spoločnosti," znie vo vyhlásení. Na adresu Lipšica ale ďalej pokračovali slovami, že advokát si síce tiež len vykonáva svoju prácu, no má aj právo zastupovanie odmietnuť.

Pripomenuli aj mrazivú skutočnosť. "V kauze Kuciak na svojom facebooku pán Lipšic uviedol: „Neviem si ani len predstaviť, že by som sedel oproti obžalovaným z vraždy niektorého z mojich detí," vyzdvihli zronení rodičia s tým, že dnes sedí na strane obžalovanej z obzvlášť závažného zločinu vraždy ich Tomáška.

Prečítajte si celé znenie vyhlásenia

 

Drsný odkaz Lipšicovi, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

Desivá udalosť sa odohrala 16. mája 2019 v jednom z bytov na žilinskom sídlisku Vlčince. Chlapec zomrel po desiatkach bodnutí kuchynským nožom s čiernou rukoväťou o celkovej dĺžke 31 centimetrov. Čepeľ mala 18,5 centimetra. Podľa pitevnej správy mal na tele až okolo 50 bodných rán.

Prvotné informácie hovorili o tom, že v byte a vo vchode bola prítomná aj tretia osoba, údajne falošný odpočtár. To však nepotvrdili výsledky testov DNA zo vzoriek, ktoré odobrali na mieste činu. Policajti našli a zaistili viacero nožov, jeden z nich sa dokonca nachádzal v Juditinej detskej izbe a bola na ňom krv oboch školákov. 

Viac o téme: VraždaTomášDaniel LipšicJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu