Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší súd s Juditou (17) obžalovanou z vraždy Tomáša (†16): Nové zistenia znalca!

Judita na súde (archívna foto) Zobraziť galériu (3)
Judita na súde (archívna foto) (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

TRENČÍN - Slovensko sa ešte stále spamätáva zo šokujúceho prípadu, kedy 17-ročná Judita mala napadnúť len 16-ročného Tomaša. Judita je tomto prípade obžalovaná z vraždy. Práve dnes prebiehalo ďalšie z neverejných zasadnutí, ktoré sa týkalo tohto závažného a tragického prípadu a v procese už došlo aj na nové, dôležité zistenie.

Hoci prípad ešte ani zďaleka nie je na konci, práve dnes sú už podľa portálu TVnoviny.sk na stole ďalšie z dôležitých dôkazov. Len 17-ročná Judita bola dnes opäť pred súdom. V prípade vraždy, z ktorej je Judita obžalovaná, dnes totiž odpovedal znalec z kriminalistickej genetickej analýzy. „Obhajoba navrhla vypočutie znalca z odvetvia kriminalistickej genetickej analýzy,“ potvrdil informácie pre Nový čas právny zástupca poškodenej rodiny Ján Halagán.

Judita pred hlavným pojednávaním
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Nové dôkazy

Práve počas dnešného vypovedania znalca sa mal senát oboznámiť s novými posudkami daktyloskopie, psychológie a psychiatrie, ktoré by mali výrazným spôsobom posunúť tento prípad. Okrem iného môžu objasniť aj to, koľko ľudí a kto sa nachádzal na mieste tragického činu.

Nové posudky z kategórie psychiatrickej a psychologickej tvrdia, že Judita mala byť v deň nešťastia príčetná. Na súde bola podľa spomínaného portálu jej mama, otec a sestra. Zo strany nebohého Tomáša to bola jeho teta Monika.

Hrôzostrašný čin

Vražda len 16-ročného Tomáša otriasla Slovenskom len v máji minulého roku na žilinskom sídlisku Vlčince. Policajná hliadka 16. mája 2019 našla v byte, kde bývala už dnes z vraždy obžalovaná Judita, mladého Tomáša s bodnými a bodnoreznými ranami. Chlapec zomrel po desiatkach bodnutí kuchynským nožom s čiernou rukoväťou o celkovej dĺžke 31 centimetrov. Čepeľ mala 18,5 centimetra. Podľa pitevnej správy mal na tele približne až 50 bodných rán.

Smrť Tomáša šokovala celé
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Rozsudok tak skoro nebude

Prvotné informácie hovorili o tom, že v byte a vo vchode bola prítomná aj tretia osoba, údajne falošný odpočtár. To však nepotvrdili výsledky testov DNA zo vzoriek, ktoré odobrali na mieste činu. Policajti našli a zaistili viacero nožov, jeden z nich sa dokonca nachádzal v Juditinej detskej izbe a bola na ňom krv oboch školákov. Rozsudok sa v najbližších dňoch pravdepodobne ešte na svetlo sveta nedostane, keďže súd vytýčil ďalšie pojednávania až do konca októbra.

Viac o téme: VraždaSúd TomášJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu