Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci, nezabudnite! V noci na nedeľu sa mení čas, dotkne sa to štyroch vlakov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

BRATISLAVA – Zmena času v noci zo soboty na nedeľu (29. 3.) ovplyvní aj dopravu. Stredoeurópsky čas sa mení na letný. O 2.00 h ráno sa tak hodiny posunú na 3.00 h. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje, že táto zmena sa dotkne štyroch vlakov.

Posun času podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča spôsobí, že štyri vlaky prídu do cieľovej stanice o hodinu "neskôr," hoci v skutočnosti pôjdu podľa platného cestovného poriadku. Týka sa to rýchlika, ktorý vyráža o 21.54 h z Humenného a má plánovaný príchod do Bratislavy o 5.49 h. Rovnako tak sa to dotkne rýchlika s odchodom z hlavného mesta o 22.53 h, ktorý má prísť do Humenného o 6.33 h. Zmena času ovplyvní aj rýchlik, ktorý štartuje z Prešova o 21.12 h a do stanice Bratislava-Nové Mesto má plánovaný príchod o 6.02 h. 

Vlak ZSSK Petržalka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Štvrtým dotknutým je rýchlik s odchodom o 22.34 h zo stanice Bratislava-Nové Mesto, ktorý má doraziť do Prešova o 7.42 h. Všetky tieto spoje prídu do cieľovej stanice "zmeškané" do 60 minút. Kováč zároveň pripomenul, že od 17. marca pre zamedzenie šírenia nového koronavírusu nie sú v týchto rýchlikoch vedené autovozne a počty radených lôžkových vozňov sú obmedzené. Spojov RegioJetu sa zmena času nedotkne. "Žiadne spoje RegioJetu nejdú v dobe posunu času," uviedol hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Viac o téme: ČasZmenaVlaky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu