Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Alsasku sa vykoľajil rýchlostný vlak TGV: Niekoľko ľudí je zranených

Rýchlostný vlak typu TGV sa vykoľajil pri meste Ingenheim
Rýchlostný vlak typu TGV sa vykoľajil pri meste Ingenheim (Zdroj: Twitter/Yohann En Marche)

INGENHEIM - Vysokorýchlostný vlak triedy TGV na linke Štrasburg-Paríž sa vo štvrtok vykoľajil v blízkosti mesta Ingenheim v depertamente Bas-Rhin. Z koľají zišla len motorová jednotka a štyri prvé vozne súpravy.

Podľa regionálnej rozhlasovej stanice France Bleu Bas-Rhin pri nehode utrpeli zranenie štyri osoby vrátane rušňovodiča. Na vlakovej súprave došlo k menším materiálnym škodám, keď popraskali niektoré okná na vagónoch.

Železničná spoločnosť SNCF informovala, že nehoda bola spôsobená poklesom koľajiska, v dôsledku čoho vlak prednou nápravou vbehol do tejto nerovnosti. Spoločnosť SNCF konštatovala, že ide o "zriedkavú udalosť." Premávka vlakov TGV v dôsledku nehody v Alsasku nebola prerušená, i keď SNCF upozornila na možné meškania.

Vlaky TGV majú elektrický pohon a dosahujú rýchlosť až 320 km/h (pri testoch až 574,8 km/h). Ich vývoj sa začal v 60. rokoch a prvá špeciálna trať bola otvorená v roku 1981 medzi Parížom a Lyonom. Premávajú po špeciálnych vysokorýchlostných tratiach bez úrovňových krížení a s mimoriadne veľkými polomermi oblúkov. V zahraničí však vlaky triedy TGV premávajú aj po štandardných tratiach.

Viac o téme: VlakVykoľajenieTGVIngenheim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu