Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V pohnutých časoch hviezdime za hranicami: Prezidentku a novú vládu si všimli svetové médiá, toto je dôvod!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V sobotu vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová novú vládu Slovenskej republiky na čele s Igorom Matovičom. Fotografie zachytávajúce túto udalosti sú však iné, než boli v minulosti. Politikom totiž nevidno nosy ani ústa. Ruky majú poväčšine zahalené rukavicami. To všetko v súvislosti s nákazou nového koronavírusu. Opatrenia u nás neunikli ani zahraničným médiám. Vezmú si príklad z malej krajiny pod Tatrami?

KORONAVÍRUS Matovičova vláda prijme ďalšie opatrenia: Testovať chcú tritisíc ľudí denne, zasadá krízový štáb

Koronavírus straší svet. Mnohé štáty prijali tvrdé opatrenia. Zatvárajú školy, rušia plánované hromadné podujatia. Okrem toho priamo tí najmocnejší radia svojim občanom, aby sa zdržiavali doma, dôkladne si umývali ruky a nezabúdali na rúško. No oni sami často pre verejnosť nie sú príkladom.

Videli ste už s rúškom britského premiéra Borisa Johnsona alebo amerického prezidenta Donalda Trumpa? Nenasadila si ho ani nemecká kancelárka Angela Markelová, keď sa prihovárala svojim občanom prostredníctvom médií.

V pohnutých časoch hviezdime
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTL/YouTube)

Pre príklad, Zuzana Čaputová na ochranný prostriedok nezabudla, ani keď na zázname bola sama. A v prípade oficiálnych podujatí ho dokonca zladila so svojimi šatami.

Všimli si nás aj v zahraničí

Slovenských štátnikov však vídať s ochrannými prostriedkami už pár dní. Výnimkou teda nebolo ani zloženie slávnostnej prísahy na ceremónii v prezidentskom paláci. 

V pohnutých časoch hviezdime
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Poďme do boja: Nová slovenská vláda sa ujala úradu uprostred boja s koronavírusom," znel titulok na stránke New York Times. Fotografia s Matovičom a Čaputovou sa objavila aj na titulke BBC. "Okej, nie sú od seba dva metre, ale nemôžete povedať, že sú neopatrní," napísal britský web.

V pohnutých časoch hviezdime
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto:bbc)

Ochrannú výbavu proti koronavírusu, v ktorej bolo v sobotu vidieť členov novej slovenskej vlády, si všimol aj britský The Guardian. 

V pohnutých časoch hviezdime
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto:theguardian.com)

Už predtým ale rúško na tvári našej prezidentky neuniklo ani susedom v Českej republike. "Českému prezidentovi Milošovi Zemanovi zrušili cestu do Číny a slovenská prezidentka vyjednávala o novom kabinete so zástupcami budúcej vládnej koalície v rúškach," okomentoval Blesk s tým, že Čaputová aj Matovič boli na verejnosti s rúškami už niekoľkokrát v priebehu posledných dní. A čo vy? 

Viac o téme: SprávyZahraničieMédiáPrezidentkaKoronavírusZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu