Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Známy reportér vyzýva ľudí: Nese*te na opatrenia! Nakazil sa kvôli jednému pivu

Geoff Lemon chytil koronavírus na pive Zobraziť galériu (3)
Geoff Lemon chytil koronavírus na pive (Zdroj: TASR/AP Photo/Ghaith Alsayed, Instagram/geofflemonsport)

SYDNEY - Nový koronavírus naďalej útočí. Zatiaľ čo v Číne evidujú pokles nakazených, v európskych krajinách aj v USA sa ešte len rozbieha a naberá na sile. Smrteľné a nebezpečné ochorenie Covid-19 neobišlo ani Austráliu. Miestny reportér sa napriek všetkým nariadeniam, ktoré dodržiaval, nakazil koronavírusom kvôli jedinej chybe.

Geoff Lemon je uznávaným športovým reportérom a novinárom pre portály ABC News a The Guardian, ktorý sa zameriava prevažne na kriket. Medzi Austrálčanmi je veľmi obľúbený, o čom svedčí aj fakt, že na sociálnych sieťach má desaťtisíce fanúšikov. Tentokrát sa rozhodol práve takýto spôsob využiť na to, aby požiadal ľudí o dodržiavanie karanténnych a ďalších opatrení, ktoré tamojšia vláda vyhlásila, pretože Ausrálčania majú stále problém nariadenia rešpektovať a dodržiavať. Jemu stačilo jediné chybné rozhodnutie a nakazil sa koronavírusom. Informoval o tom portál Daily Mail.

Geoff Lemon počas svojej práce
Zobraziť galériu (3)
Geoff Lemon počas svojej práce  (Zdroj: Instagram/geofflemonsport)

Novinár chytil koronavírus od kamaráta, s ktorým si zašiel na pivo. "Bol som doma, za 10 dní som sa videl len s jedným kamarátom a aj tak som to chytil. Nese*te na to," apeluje na ľudí Lemon. Dovtedy dodržiaval všetky nariadenia, pracoval z domu a aj napriek tomu, že sa na ich schôdzku starostlivo pripravoval, sa nakazil. Podľa jeho slov urobil všetko preto, aby prípadnému nakazeniu predišiel."Pivo som platil bezkontaktnou kartou, sedeli sme asi hodinu pred kaviarňou na čerstvom vzduchu, obaja na opačných stranách veľkého stola bez fyzického kontaktu, pričom sme dodržiavali potrebnú vzdialenosť" opísal Lemon osudné stretnutie s tým, že ruky si umýval aj trikrát. 

"Môj prípad nie je vážny, mám len mierne príznaky a je mi dobre. Ale mohol by som niekoho zabiť, a to tak ľahko," ubezpečil svojich fanúšikov na svojom twitteri, čím zdôraznil, aká nebezpečná táto choroba je a ako rýchlo a jednoducho sa šíri. "Starajte sa jeden o druhého navzájom," vyzval k zodpovednosti reportér a zároveň poďakoval za priania skorého uzdravenia.

Vpredu Geoff Lemon
Zobraziť galériu (3)
Vpredu Geoff Lemon  (Zdroj: Instagram/geofflemonsport)

Ako ďalej vysvetlil, u jeho kamaráta sa tiež potvrdila nákaza, v čase, keď sa zišli na pive, ale ešte nemal žiadne príznaky. "U neho sa symptómy objavili deň po našej schôdzke, u mňa za dva," prezradil Lemon.

Prísnejšie opatrenia v krajine

Austrálčania stále ignorujú zákazy zhromažďovania, čo viedlo k uzavretiu frekventovanej pláže Bondi Beach. Austrálsky premiér Scott Morrison prikázal zatvoriť bary, kluby, kiná a kasína, pričom uviedol, že opatrenia začnú platiť v pondelok v celej krajine a týkajú sa aj športových a náboženských priestorov. Reštaurácie či kaviarne môžu zákazníkom podávať len balené jedlo, ktoré si môžu prísť zobrať a následne odísť. Školy zostávajú otvorené.

Premiér potvrdil, že museli pristúpiť k ráznejším opatreniam, keďže ľudia nedodržiavali odporúčania úradov. V platnosti budú najmenej šesť mesiacov, pričom ich v závislosti od situácie môžu kedykoľvek zmeniť. V krajine je viac ako tisíc infikovaných a sedem osôb už zomrelo.

Viac o téme: PivoAustráliaKoronavírusGeoff Lemon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu