Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Vy ostaňte doma, aby mohli ísť do obchodu seniori: Reťazce spustili prednostné nakupovanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Tunajšie obchodné reťazce myslia na seniorov, ktorí patria medzi najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva v súvislosti s koronavírusovou infekciou. Kaufland a Lidl apelujú na mladších ľudí, aby medzi jednou a pol treťou popoludní nechodili nakupovať. Je to totiž čas, ktorý majú dožičiť ľuďom v dôchodkovom veku. Neskôr sa pridala aj Billa, tá na tento účel vyčlenila čas od ôsmej do deviatej ráno.

Musíme byť ohľaduplní a chrániť tých najzraniteľnejších. Najohrozenejšou skupinou pri pandémii koronavírusu sú seniori. A práve na nich myslia aj reťazce Kaufland, Lidl a Billa, ktoré zaviedli prednostné nakupovanie vo všetkých svojich predajniach na Slovensku.

Čítajte aj: Sú hrdinovia! Zamestnanci jedného z najväčších potravinových reťazcov potrebujú pomoc, tu je VÝZVA

Každý deň medzi 13:00 a 14:30 sú predajne Kauflandu a Lidlu určené hlavne pre seniorov. Nie je však v našich silách zabezpečiť dodržiavanie tohto odporúčania, preto vás prosíme o ohľaduplnosť, chráňme tých najzraniteľnejších,“ apeluje na verejnosť spoločnosť Lidl. V rovnakom duchu sa vyjadril Kaufland. 

Obe firmy prosia mladších ľudí, aby v uvedenom čase nenakupovali. Ak nepatríte do tejto skupiny, nakúpte si, prosím, v inom čase,“ dodal Lidl.

Lidl Slovensko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Lidl Slovensko)

Kaufland Slovenská republika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Kaufland Slovenská republika)

Billa odporúča seniorom nakupovať v jej supermarketoch v ranných hodinách, a to od 8.00 do 9.00. „Preto prosíme všetkých ostatných zákazníkov, aby si na svoj nákup vyberali iné časy, a dbali aj na zdravie našich starších občanov. Aj týmto spôsobom sa snažíme chrániť tých najzraniteľnejších spomedzi nás,“ uviedla Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa spoločnosti.

Viac o téme: LidlNákupKauflandSenioriCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu