Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V škole neďaleko Bratislavy mala vyučovať učiteľka, ktorá sa vrátila z Talianska: Šokujúci postup starostu obce

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR - Oliver Ondráš)

TOMÁŠOV - Spočiatku tvrdil, že nie je dôvod na uzatvorenie školy. Krátko nato však krízový štáb rozhodol, aby nariadil zatvoriť všetky základné i materské školy, školský klub detí a tiež školské jedálne. Reč je o starostovi Tomášova.

Ako jeden z našich čitateľov upozornil, v spomenutej škole pracuje učiteľka, ktorá sa vrátila z Talianska. Na dovolenke vraj bola aj so svojou dcérou, ktorá taktiež navštevuje uvedenú školu. Riaditeľka školy Mária Pomichal nám potvrdila, že učiteľka navštívila Taliansko, vyvrátila však čitateľovo tvrdenie, že učiteľkina dcéra je žiačkou školy. „Jedna učiteľka školy bola počas jarných prázdnin na rodinnom výlete v Ríme. 2. 3. navštívila obvodného lekára, ktorý odobral vzorku krvi, ktorá bola negatívna. Kolegyňa je od 2. 3. PN, jej dcéra nenavštevuje našu školu,“ povedala riaditeľka.

Starosta obce István Pomichal podotkol, že viacero rodín bolo na dovolenke v danej krajine. „Počas jarných prázdnin viac detí s rodičmi bolo na dovolenke v talianskych destináciách. Presný počet a miesta zisťujeme,“ reagoval pre Topky.sk starosta Tomášova.

Čítajte aj: Obrovská nezodpovednosť matky! Lekárom zatajila podozrenie na koronavírus: Nemocnica reaguje

Vedenie školy v pondelok rodičov informovalo, že neúčasť žiakov prekročila osem percent, a teda nie je dôvod na uzavretie školy. „Na Základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským v Tomášove dnes hlásili 8 % neprítomných žiakov. Čo je v norme. Podľa detskej lekárky u žiakov, ktoré boli vyšetrené, nemá podozrenie na nákazu koronavírusom,“ zdôvodnil nám postoj školy Pomichal.

Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava však krízový štáb obce Tomášov rozhodol, aby starosta nariadil zatvoriť všetky základné i materské školy, školský klub detí a tiež školské jedálne, a to do 16. marca. Rovnako nariadil zrušiť podujatia v kultúrnom dome. „To sa aj stalo,“ dodal Pomichal.

Osempercentnú absenciu a následné uzavretie školy potvrdila aj riaditeľka. „Počet chýbajúcich v škole 9. 3. bolo 8 %, no rozhodnutím zriaďovateľa z 9. 3. doručeného o 14:21 bola prerušená prevádzka školy v dňoch od 10. 3. do 16. 3. s odôvodnením, že ostatné školské zariadenia v obci boli z dôvodu vysokej chorobnosti zatvorené,“ uviedla Pomichal.

Rozhodnutie je zverejnené na oficiálnej stránke obce Tomášov.

Rozhodnutie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tomasov.sk)

Viac o téme: TomášovCOVID-19Opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu