Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prvé škriepky v novej koalícii: Súboj nádejných ministrov financií, Sulík hovorí jasné nie

Richard Sulík a Eduard Heger Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík a Eduard Heger (Zdroj: Topky/Maarty, Peter Korček)

BRATISLAVA - Budúca koalícia sa pomaly začína vytvárať. Všetci štyria lídri strán OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí majú za sebou už štvrtkovú večeru. Všetky podstatné posty zatiaľ vytrvalo taja a nechcú, aby sa ani jedno obsadenie rezortu či inej funkcie dostalo na verejnosť. Vo všeobecnosti sa už ale diskutuje o pozícii ministra financií. Ním môže byť buď Eduard Heger alebo Richard Sulík. Druhý menovaný však nie je vôbec nadšený z ambícií vysokopostaveného poslanca za Obyčajných ľudí Hegera.

Eduard Heger, ktorý by tiež mohol pomýšľať na stoličku šéfa rezortu financií sa v diskusii SME priznal, že ak by sa stal predsalen ministrom financií, zaviedol by licencie pre živnostníkov, dve minimálne mzdy podľa vzdelania a zvýraznil aj daň z luxusu pre extrémne bohatých ľudí, čo Richarda Sulíka mierne rozrušilo. "Aj Igor Matovič je extrémne bohatý, je možné, že by ju platil aj on," povedal odvážne na margo dane z luxusu Heger.

Prvé škriepky v novej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

V žiadnom prípade nie s SaS

Zo spomínanej dane z luxusu šéf SaS rozhodne neskáče od radosti. "Ctenému pánovi kolegovi Eduardovi Hegerovi si dovolím pripomenúť, ako smeráci potrestali tých, ktorí si dovolili byť úspešní," povedal predseda SaS na Facebooku, kde následne začal vymenovať praktiky Smeru a dôvody, prečo táto alternatívna nie je preňho správnou cestou.

Prvé škriepky v novej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Nezaťažujme ľudí, odkázal

"25% milionárska daň, zrušené nezdaniteľné minimum, 7,5% daň z dividend, zdravotné odvody bez stropu (pričom dostanú rovnako biednu zdravotnú starostlivosť ako ten, čo neplatil nikdy nič), sociálne odvody na 7 násobok priemernej mzdy (pričom dôchodok sa im ráta len z trojnásobku), registračná daň na vozidlá až 3800 eur (nad 254 kW výkon)," vymenoval dôvody šéf liberálov. "Tak poprosím, skúsme sa sústrediť na to, ako ľuďom zlepšíme život a nie ako ich zaťažíme," uzavrel Richard Sulík

Viac o téme: Richard SulíkEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu