Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VOĽBY 2020 Netradičná situácia v Ružinove: Odvoliť prišiel aj zadržaný muž v putách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - V jednom z volebných okrskov v bratislavskom Ružinove mali v sobotu voľby do Národnej rady (NR) SR netradičný prípad. V sprievode polície prišiel odvoliť aj zadržaný muž v putách. Uviedla to Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu.

"V jednej z našich okrskových komisií sme mali náročnejšiu situáciu. Polícia priviedla zadržaného, ktorý požiadal o možnosť uplatniť svoje volebné právo. Keďže však bol zadržaný v Petržalke a nemal hlasovací preukaz, musel byť privedený do svojho okrsku a odvoliť tam," povedala Tóthoťvá.

Situácia nespôsobila podľa nej žiadne komplikácie. "Polícia ho priviedla, komisia overila jeho totožnosť, odovzdali mu hlasovacie lístky a presunul sa za plentu, kde odvolil," priblížila Tóthová s tým, že zhodou okolností bolo v tom čase vo volebnej miestnosti veľmi málo ľudí. Doplnila, že na čas, kým Ružinovčan odvolil, mu polícia dala dole putá.

Právo voliť má v bratislavskom Ružinove 65.668 oprávnených voličov. Mestská časť pre sobotné voľby zároveň vydala viac ako 3200 hlasovacích preukazov a zaevidovala takmer tisíc volebných obálok zo zahraničia.

Viac o téme: MužPutáBratislavaRužinovVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu