Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Vražda exprimátora v Hurbanove: Ďalší úder pre Zsuzsovú

Alena Zsuzsová Zobraziť galériu (3)
Alena Zsuzsová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA/HURBANOVO - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry ukončili vyšetrovanie v prípade vraždy exprimátora Hurbanova. Zároveň podali návrh na podanie obžaloby na Romana Ostružlíka, Alenu Zsuzsovú a Vladimíra Mosnára.

Polícia o ukončení vyšetrovania vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka informovala na sociálnej sieti. V prípade sú momentálne obvinení traja ľudia - Alena Zsuzsová, jej bývalý šofér Vladimír Mosnár a Basternákov protikandidát Roman Ostružlík. 

Ďalší návrh obžaloby pre Zsuzsovú

„Dnešného dňa vyšetrovateľ NAKA v tejto trestnej veci spracoval konečný návrh na podanie obžaloby na obv. Romana O., obv. Alenu Zs.a obv. Vladimíra M.,“ uviedla polícia na Facebooku. „Predmetný návrh bol dnešného dňa podaný na ÚŠP GP SR,“ dodali. 

Vladimír Mosnár
Zobraziť galériu (3)
Vladimír Mosnár  (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Vladimíra Mosnára už odsúdil Krajský súd v Bratislave za ublíženie na zdraví spolupáchateľstvom v štádiu prípravy na štyri roky odňatia slobody nepodmienečne. Mosnár je bývalý pracovník súkromnej bezpečnostnej služby DKFB. Pre bezpečnostnú službu pracoval aj odsúdený Štefan Kaluz Táto známa bezpečnostná služba patrila jednému zo štyroch bosov bratislavskej skupiny sýkorovcov Františkovi Borbélymu.

László Basternák
Zobraziť galériu (3)
László Basternák  (Zdroj: TASR/Milan Drozd)

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Za úkladnú vraždu odsúdili Štefana Kaluza na 25 rokov. Polícia pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Kaluz však objednávateľa neprezradil. Obvinený Mosnár je bývalý šofér Zsuzsovej. Tá robila Ostružlíkovi politickú kampaň proti zavraždenému Basternákovi. 

Viac o téme: VraždaHurbanovoLászló BasternákNAKAAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu