Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zúfalý krok rodičov obvinenej Judity? Po krvavej vražde Tomáša (†16) podivná kampaň na internete

Smrť Tomáša šokovala celé Slovensko. Zobraziť galériu (14)
Smrť Tomáša šokovala celé Slovensko. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Len 16-ročný Tomáš zahynul mimoriadne krutým spôsobom. Pitva ukázala, že na tele mal okolo 50 bodných a rezných rán. Z krutého skutku, ktorý sa odohral v máji v Žiline, polícia napokon vzniesla obvinenie voči jeho rovesníčke Judite. Celý prípad sprevádzalo od začiatku množstvo otáznikov. Po čase sa vynára ďalší.

Na sociálnej sieti sa objavila podivná stránka, prostredníctvom ktorej sa údajní "súkromní vyšetrovatelia s bohatou praxou" snažia vniesť do prípadu vraždy Tomáša nové svetlo. Chcú tak pomôcť práve mladistvej obvinenej.

Zúfalý krok rodičov obvinenej
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Instagram)

"Vieme, že od spomínaného dňa (k vražde došlo 16. mája 2019, pozn. red.) uplynulo veľa vody a Vaša pamäť môže byť nepresná a aj ovplyvnená. Vieme tiež, že mediálny obraz Judity, ktorý bol od samého začiatku tendenčne podsúvaný, sa Vám vryl pod kožu. Je ale to, čo sa píše, skutočne pravda?" zaznieva v jednom z príspevkov, ktorým neznámy autor či možno viacerí autori spochybňujú postupy polície aj informácie v médiách.

Príspevky sú napísané v českom jazyku.
Zobraziť galériu (14)
Príspevky sú napísané v českom jazyku.  (Zdroj: Facebook/F.J.)

Apelujú na ľudí, ktorí by mohli mať o prípade nové informácie, aby ich kontaktovali e-mailom alebo telefonicky. Za cenné správy dokonca ponúkajú odmenu. Akú, však neuviedli. Rovnaká výzva sa objavila aj na profile s menom samotnej Judity.

Na spomínanej stránke na Facebooku sa objavila aj koláž fotografií, na ktorých je údajne obvinená Judita.
Zobraziť galériu (14)
Na spomínanej stránke na Facebooku sa objavila aj koláž fotografií, na ktorých je údajne obvinená Judita.  (Zdroj: Facebook/F.J.)

Žiadne telefonáty, len sms

Na číslo, ktoré bolo zverejnené na spomínanej stránke, sme sa pokúšali dovolať aj my. Napriek viacerým pokusom však nik nedvíhal. "Dobrý deň, prosím, sms. Na médiá nebudeme reagovať. Ďakujeme za pochopenie," zapípala napokon aspoň textová správa. Na naše ďalšie otázky sme potom dostali už len stručnú odpoveď. "Môžeme podať info až po porade s rodinou. Pošlite, prosím, svoj e-mail," znela posledná správa.

Z odpovede logicky vyplýva, že práve rodina si mala najať súkromných vyšetrovateľov, aby im pomohli. Keďže s aktuálnym právnym zástupcom obvinenej, ani so samotnou rodinou sa nám spojiť nepodarilo, isté to nie je. Či teda ide o veľmi nepodarený výstrelok, na ktorý poslúžila sociálna sieť, alebo skutočne rodina pátra po vlastnej osi práve takýmto spôsobom, nie je známe.

Prípad plný záhad

Brutálna vražda len 16-ročného Tomáša na žilinskom sídlisku Vlčince otriasla Slovenskom v máji 2019. Prípad od začiatku sprevádzalo viacero otáznikov. 

Prvotné neoficiálne informácie hovorili o tom, že na mieste bola v osudnú chvíľu aj tretia osoba. Judita totiž mala privolanej policajnej hliadke povedať, že jej kamaráta dobodal neznámy muž, ktorý ich napadol. Malo ísť o falošného odpočtára elektriny, ktorého do bytovky údajne vpustil jeden zo susedov.

V Žiline zavraždili 16-ročného
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Tomáša našli v kaluži krvi, Judita bola taktiež od krvi. Verzia s odpočtárom sa však neskôr nepotvrdila. Tomáša mala smrteľne zraniť práve jeho kamarátka, ktorá už niekoľko mesiacov sedí vo väzbe. Tomáša zachytila kamera naposledy živého aj s Juditou, keď vchádzali do vchodu paneláku.  

Motív brutálneho činu nie je pre verejnosť známy ani po mesiacoch, no isté je, že dohady o tom, že svoju rolu zohral alkohol a omamné látky, sú vyvrátené. Ako pre Topky v polovici septembra priblížila hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Žiline Andrea De Carlo, "v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy neboli zistené ani u obvinenej a ani u poškodeného alkohol, ani iné návykové látky".

Prečítajte si aj: Prípad brutálnej vraždy Tomáša (†16) v Žiline: Šokujúce výsledky testov na drogy a alkohol!

Polícia mala zaistiť viaceré nože kontaminované ľudskou DNA identifikovanou z krvi na nich. Prítomnosť tretej osoby na mieste skutku v rozhodnom čase ale zatiaľ nebola preukázaná.

Viac o téme: VraždaObvinenie TomᚎilinaJudita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu