Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brutálny incident na manželov v MHD: Polámanie kostí majú mať na svedomí 18-roční mladíci

K incidentu došlo v autobuse MHD.
K incidentu došlo v autobuse MHD. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Incident, ku ktorému došlo koncom mája v bratislavskej MHD, malo sledovať až 20 svedkov. Po výzve polície sa prihlásili len dvaja. Aj to stačilo na to, aby zástupcovia zákona obvinili dvoch 18-ročných mladíkov. V prípade preukázania viny si jeden z nich môže odsedieť až 10 rokov za mrežami.

Ešte 22. mája sa v linke MHD č. 83 odohral desivý incident. Skupinka cestujúcich sa správala hlučne, robila neporiadok, rozhadzovala okolo seba veci, dokonca si priamo v autobuse zapálili cigaretu. Keď ich slušne napomenul 52-ročný muž, po tom, ako ho zasiahli jedným z hodených predmetov, napadli ho.

Terčom útoku sa stala aj jeho 50-ročná manželka. Utrpeli rôzne zranenia, dokonca aj zlomeniny v oblasti tváre. Aj napriek tomu, že v tom čase sa vo vozidle nachádzalo ďalších 20 ľudí, nik nezasiahol. Najhoršie však je, že na policajnú hliadku počkali len manželia, dispečer a vodič MHD. Polícia preto pátrala po svedkoch.

Brutálny útok v bratislavskom nočáku: Manželský pár zbila skupinka výtržníkov, stačilo málo

Z 20 sa prihlásili dvaja

Na sociálnej sieti v pondelok informovali, že z 20 ľudí sa prihlásili len dvaja. Aj tí však dopomohli k objasneniu tejto udalosti, keďže aj vďaka nim sa polícii podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, oprávňujúcich stotožnenie páchateľov tohto skutku a ich následné obvinenie."Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie dvom osobám – osemnásťročnému Ondrejovi Á. a osemnásťročnému Stanislavovi G. z Bratislavy. Obvinení spolu s ďalšími dvomi mladistvými mali nastúpiť do autobusu idúceho zo zastávky SAV v smere na zastávku Damborského," uviedli zástupcovia zákona.

K incidentu došlo v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obvinený Ondrej mal dvojicu napadnúť viacerými údermi, päsťami smeroval do tváre. "Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po napadnutí skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla," opísala polícia.

Identita útočníka z Obchodnej ulice je odhalená: Martin (35) sa topil v dlhoch, vyzýval k zabíjaniu

Ondrej čelí v tejto súvislosti obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí  trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Jeho rovesník Stanislav čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania za ktorý v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. Obaja sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne.

Viac o téme: IncidentBratislavaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu