Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nové zistenie o útočníkovi z Obchodnej ulice: Lučanskému sa nepáči postup policajta

Milan Lučanský Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Muž, ktorý minulý týždeň v piatok ozbrojený nožom napadol pracovníka Finančnej správy v Bratislave, sa už v apríli vyhrážal listom pracovníčke daňového úradu. Ako ďalej informuje na sociálnej sieti Policajný zbor, úrad tento fakt oznámil polícii.

"Policajt, ktorému bolo oznámenie pridelené, bez toho, že by si predvolal podozrivú osobu, vec vyhodnotil ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informuje polícia. Následne dozorový prokurátor uznesenie policajtovi vrátil s tým, že nie je dostatočne odôvodnené. "Po pokyne prokurátora policajt osobu identifikoval a snažil sa ju predvolať na výsluch," uvádza polícia.

Reakcia verejnosti na ozbrojeného muža bola zarážajúca: Psychológ vyzdvihol dôležitú skutočnosť

Policajný prezident Milan Lučanský v tejto súvislosti uviedol, že nebude tolerovať neprofesionálny a ľahostajný prístup policajtov k práci. "Postup policajta a jeho nadriadeného preverí Úrad inšpekčnej služby MV SR," dodal. Naopak, policajtov zasahujúcich proti útočníkovi ohrozujúcemu neskôr na bratislavskej Obchodnej ulici náhodných okoloidúcich, Lučanský pochválil. "Policajti, ktorí vykonali zákrok na Obchodnej ulici majú moju plnú dôveru. Je mi ľúto, že bola súčasťou toho aj nezainteresovaná osoba," zdôraznil.

Útočníka obvinili 

Útočníka medzitým obvinili z prečinu výtržníctva v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a z pokračujúceho prečinu výtržníctva v súbehu s pokračujúcim útokom na verejného činiteľa. Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania obvinený 34-ročný Martin H. v piatok v čase krátko po 15-tej hodine na Štefanovičovej ulici v Bratislave hodil neznámy predmet do vstupných dverí budovy Ministerstva financií SR a následne fyzicky napadol príslušníka ministerstva financií.

Hrozivý incident sa stal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Nožom ho bodol do ramena a brucha," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková s tým, že po tomto napadnutí sa obvinený presunul na Obchodnú ulicu, kde nožom ohrozoval náhodných okoloidúcich. Po viacnásobných výzvach príslušníkov polície, aby upustil od svojho konania, sa nožom zahnal na jedného z nich. Policajti preto voči nemu použili donucovacie prostriedky. "Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uzavrela Slamková.

Prítomní policajti zneškodnili útočníka šiestimi výstrelmi, pričom však bolo zranené 15-ročné dievča. Ich postup preto takisto preverí Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, bude ešte predmetom vyšetrovania. Polícia zároveň poprela, že by bol tento prípad spojený s terorizmom

Viac o téme: útok BratislavaObchodná ulicaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu