Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Husté sneženie v Bratislave narobilo problémy: VIDEO Nehody, kolóny aj meškajúca MHD

Takto to vyzeralo v Bratislave pred mostom Apollo o 14-tej hodine. Zobraziť galériu (11)
Takto to vyzeralo v Bratislave pred mostom Apollo o 14-tej hodine. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V Bratislave nasnežilo a vodiči hlásia na viacerých miestach dopravné nehody, tvorbu kolón či neupravené cesty. MHD v hlavnom meste mešká od 10 do 50 minút.

Nasnežilo aj u vás? Podeľte sa s nami a pošlite nám svoje fotografie na adresu tipy@topky.sk.

Husté sneženie v Bratislave
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Stella centrum informuje o viacerých dopravných nehodách v hlavnom meste, napríklad v križovatke Vajanského a Dostojevského, za letiskom na Ivanskej ceste, v smere do centra či na Gagarinovej pri výjazde z Hraničnej v smere do centra. Vodiči hlásia na viacerých miestach neupravené a šmykľavé cesty.

Husté sneženie v Bratislave
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Kolóny sa tvoria na Račianskej v smere do mesta, na D1 pred vjazdom do Bratislavy, pred Prístavným mostom i na D2 za Stupavou, v smere do Bratislavy.

Dopravná situácia v Bratislave

Husté sneženie v Bratislave
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Meškajúca MHD

Všetky linky Mestskej hromadnej dopravy v Bratislave už premávajú. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že meškanie MHD je však naďalej od desať do 50 minút.

Husté sneženie v Bratislave
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Podľa DPB už obnovili premávku linky číslo 43 na konečnú zastávku Lesopark, ako aj premávku autobusov linky číslo 63 do Lamača. Obnovili tiež premávku trolejbusov liniek číslo 202, 207 a 212 po ich pôvodných trasách. Pre sneženie dnes bratislavská MHD meškala a niektoré spoje operatívne odklonili.

Husté sneženie v Bratislave
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Aktuálna situácia na cestách na Slovensku

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých úsekoch sa vyskytuje vrstva kašovitého snehu. V Bratislave sa na viacerých cestách môže vyskytovať poľadovica. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke. 

"Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý alebo pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, miestami až štyroch, piatich centimetrov. Zľadovatený sneh do jedného centimetra je na cestách nižších kategórií v obvode Levoča," uvádzajú cestári. Na úseku diaľnice D1 Hlohovec - Horná Streda a úseku rýchlostnej cesty R4 Svidník obchvat sa na vozovke nachádza vrstva kašovitého snehu hrúbky jedného až troch centimetrov. 

Všetky horské priechody (HP) sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na HP Herlianske Sedlo a Besník do štyroch až piatich centimetrov. HP Makov, Soroška, Dargov, Ďurďošík, Príslop, Šútovce a Pusté Pole majú povrch vozovky suchý až mokrý. 

Stella centrum upozorňuje na neupravené a šmykľavé cesty v južnej časti Slovenska od Šamorína až po Sorošku. Kolóny hlási okrem iného na D2 za Stupavou, v smere do Lozorna, v Bratislave na Prístavnom moste v oboch smeroch, pred vjazdom do Čadce, v smere od Svrčinovca, ako aj za výjazdom zo Žiliny v smere do Martina. S poľadovicou treba okrem Bratislavy rátať aj na Pezinskej Babe v oboch smeroch.

V Novohrade a Gemeri je po snežení na viacerých úsekoch ciest sneh

Po snežení, ktoré v niektorých oblastiach Gemera a Novohradu trvá už od rána, treba na viacerých úsekoch ciest v týchto regiónoch rátať s utlačeným alebo kašovitým snehom. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky.

Kašovitý sneh hrubý jeden centimeter je podľa cestárov miestami na hlavnom južnom ťahu I/16 v úseku od Kriváňa v Detvianskom okrese po Ružovú osadu pred Rimavskou Sobotou. V Rožňavskom okrese sú na tejto ceste rovnaké snehové podmienky od Gemerskej Panice po Lipovník.

Kašovitý sneh v hrúbke dvoch centimetrov hlási SSC na horskom priechode Zbojská nad Tisovcom v Rimavskosobotskom okrese, ako aj na ceste II/526 v smere od Klenovca po Rákošskú Baňu v Revúckom okrese. Rovnaká snehová pokrývka je i na komunikácii II/531 od sedla Dielik pri Tisovci po hranicu okresov Revúca/Brezno. Tento úsek je podľa SSC aktuálne uzavretý pre vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony. Kašovitý sneh do hrúbky jedného centimetra je i na väčšine ciest v okolí Lučenca, Fiľakova, Revúcej, Jelšavy, Ochtinej a Plešivca.

Najviac utlačeného snehu v hrúbke troch centimetrov je podľa cestárov na ceste II/549 v úseku Krásnohorské podhradie – Úhornianske sedlo v Rožňavskom okrese. Ako však upozorňuje SSC, tento úsek je oficiálne uzavretý pre všetku dopravu a v zime neudržiavaný.

Viac o téme: NehodySnehKolónyBratislavaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu