Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Požiar v Slovenskom raji: Väčšinu ohnísk už uhasili

Požiar v Slovenskom raji vypukol uplynulú nedeľu. Zobraziť galériu (8)
Požiar v Slovenskom raji vypukol uplynulú nedeľu. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hasiči dnes výrazne pokročili v likvidácii požiaru v Slovenskom raji, keď po týždni zásahu väčšinu ohnísk uhasili. Podarilo sa im to po tom, čo počas dňa dostali vodu na hrebeň.

ČTK o tom informoval náčelník štábu hasenia Adrián Takáč. Postup hasičov už nekomplikoval silný nárazový vietor, práce však budú pokračovať aj v pondelok. "Požiarovisko je vo veľmi dobrom stave," povedal Takáč. Väčšina ohnísk je už zlikvidovaná, niektoré lokálne však ešte stále dymia, dodal.

Na mieste dnes zasahovalo asi 80 hasičov s podporou troch armádnych vrtuľníkov s vakmi na vodu. V rovnakom nasadení budú podľa Takáča pokračovať v práci tiež v pondelok. "Dúfam, že to už bude posledný deň. Chceli by sme to už ukončiť," poznamenal.

Požiar v Slovenskom raji vypukol uplynulú nedeľu. Hasiči už skôr odhadli, že zasiahol asi šesť hektárov lesného porastu v ťažko prístupnom teréne pri vrchu Koč.

Hasiči zo Spišskej Novej Vsi dnes zase preverovali lokalitu pri obci Poráč, kde v sobotu po piatich dňoch uhasili iný požiar lesa. V doline však opäť zbĺkli plamene z prehoreného kusa dreva. "Hasiči to včas zachytili a uhasili," povedal operačný dôstojník hasičov v Spišskej Novej Vsi. Hasiči a lesníci budú miesto požiaru v Poráčskej doline naďalej kontrolovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu