Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Požiar v Slovenskom raji je čiastočne pod kontrolou

Požiar v Slovenskom raji hasia pomocou vrtuľníkov s bambi vakmi.
Požiar v Slovenskom raji hasia pomocou vrtuľníkov s bambi vakmi. (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Rozsiahly lesný požiar, ktorý sa ešte v nedeľu rozhorel v Slovenskom raji pri obci Hrabušice, majú hasiči čiastočne pod kontrolOu. Oheň hasia aj tri vrtuľníky, ktoré v stredu nemohli pre silný vietor po väčšinu dňa vzlietnuť. Ďalší vrtuľník hasičom pomáha pri likvidácii požiaru v Poráčskej doline pri Krompachoch. Tretí lesný požiar pri Rudňanoch už zlikvidovali, informovali ČTK hasiči.

Od dnešného rána s požiarom pri Hrabušiciach, ktorý zasiahol osem hektárov lesa a spôsobil predbežne škody za tri milióny korún, bojovalo takmer 50 hasičov. Väčšina z nich doháša lokálne ohniská s pomocou prenosných vodných vakov. "Požiar máme pod kontrolou zatiaľ z jednej strany," povedal ČTK veliteľ zásahu Ondrej Šproch.

"Na Poráči hasí požiar 20 ľudí, ktorým pomáha armádny vrtuľník s vodným vakom," povedal operačný dôstojník hasičov zo Spišskej Novej Vsi Jozef Svetkovský. Na severnej a južnej strane požiariska je podľa neho oheň lokalizovaný, na východnej strane, kde je horší prístup, je hasenie komplikovanejšie. Hasičom sa podarilo na jednu stranu lesa dotiahnuť hadicové vedenie. Podľa Svetkovského by práci hasičov pomohol dážď, meteorológovia však očakávajú ojedinelé prehánky až v sobotu. Aj tento požiar zasiahol územie približne osem hektárov lesa.

Posledný požiar pri Rudňanoch hasiči uhasili po tretej hodine poobede. Miesto odovzdali lesníkom na ďalšie pozorovanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu