Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Horí Slovenský raj, hasiť pomáha aj vojenský vrtuľník

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - V Národnom parku Slovenský raj dnes pred večerom vypukol lesný požiar. Oheň sa rozhorel na ploche asi dvoch hektárov v nedostupnom teréne kopca Koč neďaleko Hrabušickej píly, povedal ČTK Peter Zlatnický z popradského dispečingu. Okrem hasičov z okresov Poprad a Spišská Nová Ves pomáha s hasením aj privolaný vojenský vrtuľník.

"Najdôležitejšie je, aby sa oheň nerozšíril ďalej," povedal v telefonickom rozhovore Zlatnický. Odhadoval, že boj s ohňom potrvá asi aj v noci.

Hasiči požiadali ministerstvo obrany o vrtuľník, ktorý vzlietol na miesto požiaru pred 18:30 z Prešova, informovala šéfka tlačového oddelenia ministerstva Soňa Baniarová. Zabrániť šíreniu plameňov by malo aj špecializované vozidlo určené na prácu v ťažkých terénoch. O príčinách požiaru, ktorý vznikol po sérii mimoriadne horúcich dní, hasiči zatiaľ neinformovali. V uplynulých dňoch lesníci varovali pred veľkým rizikom požiarov.

Lesné požiare trápili Slovensko tento rok aj na jar, keď taktiež niekoľko týždňov panovalo suché počasie. Podobne, ako dnes bojovali popradskí hasiči a ďalší ich kolegovia s ohňom aj začiatkom apríla, keď horelo v Tatrách pri Štrbskom Plese, či pri obci Stráne. Neskôr vypukol požiar aj pri obci Staré Hory medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom, či v rekreačnej oblasti Remata neďaleko Handlovej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu