Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Požiare lesov na východe Slovenska začínajú ustupovať

Lokálne ohniská dohasujú hasiči pozemnou technikou.
Lokálne ohniská dohasujú hasiči pozemnou technikou. (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Požiare lesov na východnom Slovensku pomaly začínajú ustupovať. Asi 70 hasičov a tri vrtuľníky však ešte stále likvidujú požiar v Národnom parku Slovenský raj. Pod kontrolou je aj oheň v Poráčskej doline pri Krompachoch.

ČTK o tom dnes informovali hasiči. Správa národného parku odhadla škody na 50 miliónov korún.

"Požiar v Slovenskom raji by sme mali do večera lokalizovať, ak nezačne fúkať vietor, v sobotu by sme oheň mohli zlikvidovať," povedal veliteľ zásahu Ondrej Šproch. Hasičom pomáhajú tri vrtuľníky, dva armádne a jeden zo súkromnej leteckej spoločnosti. Na využívanie súkromného stroja uvoľnil ešte vo štvrtok minister životného prostredia Jaroslav Izák milión korún.

"Požiar zasiahol aj najviac chránené oblasti v rokline Sokol," povedal Tomáš Dražil zo Správy Národného parku. Hasičom dnes pomáhajú aj jej pracovníci. Podľa odhadu Dražila požiar zasiahol desať hektárov lesa.

Hasiči kontrolujú aj oheň v Poráčskej doline, cez deň im pomáhal jeden vrtuľník. "Snažíme sa dostať bližšie k požiaru," poznamenal Martin Vozár z dispečingu hasičov v Spišskej Novej Vsi. Na mieste je nasadených 20 hasičov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu