Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nová megainvestícia: Slovensko je v hre o ďalšiu automobilku, Japonci sú na ceste!

Ilustračné foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová automobilka? Slovensko je v hre o ďalšiu megainvestíciu. Záujem o príchod na Slovensko má vraj automobilka Mitsubishi. So sebou by priniesla investície v hodnote 200 miliónov eur a stoviek pracovných miest. Nebude to však jednoduché, o fabriku zabojujú aj ďalší konkurenti.

Po dobrej správe o príchode centra firmy Amazon, ktoré vytvorí prácu pre tisíc ľudí, prichádza ďalšia dobrá správa. Slovensko je v hre o ďalšiu investíciu. Špekuluje sa totiž o príchode japonskej automobilky Mitsubishi.

200 miliónov a stovky pracovných miest

Informoval o tom napríklad portál carscoops.com či webstránka digi24.ro s tým, že predstavitelia fabriky sú v kontakte s predstaviteľmi. Na Slovensku o tom informoval ako prvý portál aktuality.sk. Správu priniesol aj rumunský portál Business Review s odvolaním sa na vládne zdroje, ktoré priniesol iný portálstirileprotv.ro.

Znak automobilky
Zobraziť galériu (2)
Znak automobilky  (Zdroj: SITA)

Investícia by mala mať hodnotu 200 miliónov eur a vytvoriť by mohla až niekoľko stoviek pracovných miest. Údajne má ísť o prvú motoráreň v Európskej únii.

Slovensko bojuje s Maďarskom a Rumunskom

Okrem Slovenska je v hre Rumunsko aj Maďarsko. Podľa rumunského portálu digi24.ro majú zástupcovia automobilky rokovať s predstaviteľmi tamojšej vlády o prípadnej pomoci. V hre sú lokality v okrese Temešvár alebo Prahov, obe v blízkosti diaľnic. Portálu potvrdil, že s automobilkou je v kontakte aj premiér Sorin Grindeanu, bez ďalších detailov. 

Len nedávno prišla na Slovensko nová fabrika automobilky Jaguar Land Rover. Závody majú u nás aj automobilky ako PSA Peugeot Citroën, Kia Motors či Volkswagen.

Viac o téme: SlovenskoMitsubishiAutomobilka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu