Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nová ideológia pospolitosti? Mier homosexuálom a slovensko-maďarské priateľstvo!

Stránka hlása priateľstvo medzi Slovenskom a Maďarskom Zobraziť galériu (2)
Stránka hlása priateľstvo medzi Slovenskom a Maďarskom (Zdroj: pospolitost.sk)

BRATISLAVA - Radikálna zmena?! Na webovej stránke s názvom takmer totožným s doménou stránky Slovenskej pospolitosti, ktorej ideológia vychádza z nacionalizmu, sa objavila fotografia hlásajúca priateľstvo a lásku medzi slovenským a maďarským národom. Obrázok tiež znázorňuje sympatizantov pospolitosti ako aktivistov za práva menšín, voči ktorým sa v minulosti ohradzovali.

Stránka s doménou pospolitost.sk bola podľa dostupných informácií zaregistrovaná ešte v roku 2010. Odvtedy prešla niekoľkými aktualizáciami, pričom poslednou bolo zverejnenie veľmi kontroverznej fotografie členov Slovenskej pospolitosti. Autor sa na nej vyhral s počítačovou grafikou a hrdým ultranacionalistom dal do rúk transparent s nápisom "Slovensko-maďarské priateľstvo" a ďalším rovnaký s tým istým nápisom v maďarčine.

Nová ideológia pospolitosti? Mier
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pospolitost.sk)

Logo Slovenskej pospolitosti upravil tak, že do jeho stredu, kde sa za normálnych okolností týči slovenský dvojkríž, umiestnil srdce. Mladíkom v zelených tričkách a s vyholenými hlavami dal do rúk tiež vlajky Maďarska, Slovenska, Slovenskej pospolitosti, Rómov či hnutia LGBT. Pokiaľ si na webovú stránku javiacu sa ako istý druh recesie kliknete, v pozadí vám bude vyhrávať známy hit od The Beatles "All You Need Is Love".

Slovenská pospolitosť (SP) je nacionalistickou organizáciou, ktorá v súčasnosti funguje ako občianske združenie. Existuje už od roku 1995 a v roku 2005 jej členovia založili politickú stranu Slovenská pospolitosť - národná strana, ktorá fungovala ako samostatný subjekt. V roku 2006 bola najvyšším súdom rozpustená. Bývalým vodcom SP je Marián Kotleba, ktorý v súčasnosti zastáva post župana Banskobystrického kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu