Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Maďarskí socialisti kritizujú: Je neprijateľné, aby sa náš veľvyslanec stretol s Kotlebom!

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA - Predseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) a kandidát bloku Zomknutie na post premiéra Attila Mesterházy dnes ostro kritizoval veľvyslanca Maďarska na Slovensku Csabu Balogha za jeho štvrtkovú schôdzku s predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja (BSK) Marianom Kotlebom.

Podľa agentúry MTI Mesterházy povedal, že je neprijateľné, aby sa maďarský veľvyslanec stretol a rokoval s "politikom, ktorý je otvorene proti Maďarom, Rómom a je zástancom fašistických myšlienok".

Predseda MSZP vo vyhlásení uviedol, že maďarský minister zahraničných vecí János Martonyi by mal dať jasnú odpoveď, či Balogh vopred konzultoval tento krok s rezortom diplomacie a či šéf diplomacie o schôdzke vedel. Mal by tiež povedať, aké dôsledky bude mať stretnutie, ktoré uráža pocity a záujmy Maďarov žijúcich na Slovensku.

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí dnes v reakcii uviedlo, že veľvyslanec v SR rokuje so všetkými predsedami samosprávnych krajov, preto sa stretol aj s Kotlebom. S predsedom BSK hovoril Balogh o problémoch susediacich regiónov Maďarska a Slovenska, o možnostiach vzájomnej cezhraničnej spolupráce, ako aj o otázkach integrácie Rómov do spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu