Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobrovodského otec skončil u lekára: Zhoršené zdravie kvôli páleniu gúm u susedov!

Oskar Dobrovodský Zobraziť galériu (4)
Oskar Dobrovodský (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/MALACKY - Oskar Dobrovodský, ktorého ľudia poznajú najmä kvôli jeho problémom s neprispôsobivými rómskymi susedmi v Malackách, má na pracovníkov tamojšieho mestského úradu opäť ťažké srdce. Podľa neho je samospráva nielen priamo zodpovedná za znehodnotenie ceny ich rodinného domu, keďže dostatočne razantne nezakročila v prípade "asociálov", ale najnovšie má mať na svedomí aj zhoršenie zdravotného stavu jeho otca.

"Od lekárov som sa dozvedel smutnú správu ohľadom zhoršenia zdravotného stavu môjho otca následkom dlhoročného dýchania silno znečisteného ovzdušia sposobeného spalinami z pálenia lepeného, lakovaného nábytku. Môjmu otcovi sa značne stažilo dýchanie, silno kašle, dusí sa, keď pije tekutiny alebo prijíma potravu. Človek, ktorý poctivo celý život pracoval, človek, ktorému zomrela manželka v mladom veku na rakovinu a sám sa staral o tri deti, takto dopadol vďaka malackej samospráve na staré kolená," uviedol Oskar Dobrovodský vo svojom profile na Facebooku.

Primátor a úradníci z MsÚ Malacky sa vraj jeho otcovi ironicky vysmievali a vysmievajú pri jeho mnohých sťažnostiach "ohľadom neznesiteľnej situácie nielen čo sa týka dýchania jedovatých látok v ovzduší, ale aj otrasného zhoršenia kvality života a bývania vôbec. Namiesto pomoci prosiacemu starému človeku, primátor mesta podá neopodstatnené trestné oznámenie na môjho 81-r. otca...," nechal sa počuť na Faceboku Dobrovodský s tým, že samospráva Malaciek "kope do tých, ktorí sú na kolenách".

Primátorovi vyčíta aj to, že hoci samotní Rómovia chcú byť údajne presťahovaní do malackej osady k svojim, on zostáva neoblomný a je proti tomu. Medzi rodinou Dobrovodských a ich susedmi trvajú nezhody už niekoľko rokov. Podľa Dobrovodských sa im ich susedia vyhrážajú a nadávajú im. Trápi ich hluk, ale aj nehygienické správanie a drobné krádeže zo strany neprispôsobivej rodiny. Jednému mužovi sa údajne vyhrážali smrťou. Okrem toho si problémová rodina na cudzom pozemku postavila tri čierne stavby, z ktorých niektoré už stavebný úrad nechal zbúrať.

Dobrovodského otec skončil u
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Dobrovodského otec skončil u
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: oskardobrovodsky.sk)

Rómovia z Družstevnej ulice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)

Oskar Dobrovodský v máji napísal Mestskému úradu Malacky sťažnosť pre porušenie Ústavy Slovenskej republiky a Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd a žiadosť o náhradu spôsobenej škody. Od štátu pýtal až 135 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu