Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Malackách sa bude protestovať: Dobrovodského k tomu dohnali Rómovia

Oskar Dobrovodský
Oskar Dobrovodský (Zdroj: TASR)

MALACKY – Oskar Dobrovodský, jeden z kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), vyzval spoluobčanov, aby sa dnes o 17.00 h zúčastnili protestného zhromaždenia pred Mestským úradom v Malackách a Pochodu za dôstojný život v Malackách.

Impulzom výzvy je podľa Dobrovodského piatkový (11. 10.) incident, pri ktorom bol napadnutý svojimi neprispôsobivými susedmi z Družstevnej ulice. "Včera večer vtrhli opití na náš pozemok a mne a môjmu otcovi sa vyhrážali lynčovaním a zabitím, hádzali po nás kamene a fasádu domu zahádzali blatom," uviedol Dobrovodský. Dodal, že bol nútený zavolať políciu, ktorá počas noci strážila jeho dom. "Dnes o 17.00 h sa pred Mestským úradom v Malackách koná zhromaždenie, kde chceme vyjadriť protest proti útokom asociálov a zdôrazniť, že potrebujeme chrániť naše základné ľudské práva a právo na dôstojné bývanie, " uviedol Dobrovodský.

O zhromaždení a okolnostiach včerajšieho incidentu informuje prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti. Akciu organizujú študentskí aktivisti, združení pod názvom "Nedajme si náš Slovenský národ".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu