Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gašparovič zobral syna na služobku do USA: Dôvod stojí za to!

Ivo Gašparovič, hokejista Ľubomír Višňovský a prezident Ivan Gašparovič.
Ivo Gašparovič, hokejista Ľubomír Višňovský a prezident Ivan Gašparovič. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Cesta prezidenta Ivana Gašparoviča do Spojených štátov bola naozaj plodná. Nielenže vystúpil na pôde OSN so svojím príhovorom, ale stihol otvoriť aj newyorskú burzu či navštíviť vojenskú akadémiu vo West Pointe. Do USA však nešiel sám, ale sprevádzal ho aj jeho syn Ivo, ktorý tiež letel vládnym špeciálom.

Podľa prezidentovho hovorcu Mareka Trubača išlo u Iva o pracovnú cestu v roli osobného lekára, a to bez nároku na honorár. Okrem toho si náklady na pobyt hradil zo svojho vrecka, takže Kancelária prezidenta nemala dôvod zaň platiť. Dôvodom takéhoto rozhodnutia vraj bolo, že Ivan Gašparovič krátko po nástupe do funkcie miesto osobného lekára kancelárie zrušil, a tak museli dočasne pristúpiť k takémuto riešeniu.

Ako dokazuje fotografia, Ivo Gašparovič sa 27. septembra zúčastnil aj stretnutia prezidenta s naším hokejistom Ľubomírom Višňovským po zápase, v ktorom NY Islanders porazili Nashville Predators 6:4.

Deň predtým Ivan Gašparovič slávnostne otvoril obchodovanie na Burze cenných papierov v New Yorku tým, že spustil tzv. Opening Bell, ktorý je symbolom otvorenia trhu a začiatkom nového obchodného dňa.

O dva dni neskôr zase pokračoval v pracovnej návšteve Spojených štátov prehliadkou Americkej federálnej vojenskej akadémie vo West Pointe v štáte New York, ktorá je vysokou školou pozemných ozbrojených síl USA a jednou z najprestížnejších vojenských škôl univerzitného typu na svete.

Na Slovensku sa však najviac skloňoval prezidentov prejav na 68. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN, v ktorom sa mu podarilo skomoliť viaceré slová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu