Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Utajené výberové konania u Jahnátka: Príbuzní a rodáci boli v konkurzoch bez konkurencie!

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo vypísalo konkurz, ktorý zverejnilo iba na vnútornej počítačovej sieti. Do konkurzu sa prihlásil jediný uchádzač, ktorý tým pádom aj uspel. Zhodou okolností to bol príbuzný, alebo sused ministra Ľubomíra Jahnátka. Takto nejako prebiehali výberové konania na vysoké funkcie na ministerstve pôdohospodárstva.

Tri týždne po prevalení rodinkárstva na ministerstve pôdohospodárstva sa rezort Ľubomíra Jahnátka odhodlal a zverejnil informácie o šiestich výberových konaniach na vysoké funkcie v rámci ministerstva. Nové odhalenia v kauze rodinkárstva prinesol dnešný denník Sme.

Šesticu konkurzov na vedúce funkcie ministerstvo vyhlásilo na intranete - teda vnútornej počítačovej sieti, ktorá je verejnosti nedostupná. Ku intranetu majú prístup iba zamestnanci ministerstva. Každý zo šestice konkurzov mal iba jediného uchádzača, ktorý tak okamžite uspel. Takto svoje miesta získali ministrov synovec Lukáš Peško, ministrova neter Petra Bohunová, alebo Ľudovít a Michal Gráfovci, krstné deti ministra Jahnátka.

Okrem priamej rodiny tvoria druhú skupinu úspešných aj rodáci z obce Komjatice, odkiaľ Jahnátek pochádza. Ako jediný na konkurze uspel Marek Gocník. Šéfom sekcie kontroly sa stal Komjatičan Ľudovít Koppan. Ten neprešiel konkurzom, na ministerstvo ho preložili z Úradu pre normalizáciu a skúšobníctvo. Tam sa zas dostal v čase, keď bol Ľubomír Jahnátek ministrom hospodárstva a spadal tak pod neho aj spomenutý úrad.  Z Komjatíc pochádza aj Peter Hajnala, šéf tlačového odboru ministerstva.

Ľubomír Jahnátek v utorok vyhlásil, že za informáciami o širokej sieti jeho príbuzných stojí nešpecifikovaný zväz zastupujúci potravinové reťazce. Dôvodom má byť tvrdosť pri udeľovaní pokút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu