Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jahnátek sa rodinkárstvu bráni: Obvinil predošlé vedenie rezortu!

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek obvinil z rodinkárstva predchádzajúce vedenie ministerstva pôdohospodárstva. Išlo podľa neho o "zaujímavé mená príbuzných vysokých politikov súčasnej opozície". Vyhlásil to v dnešnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Odmietol však tieto mená konkretizovať.

Bývalý šéf rezortu pôdohospodárstva Zsolt Simon odmietol tieto obvinenia a označil ich za "absolútnu somarinu". "Ja som z rodnej obce nikoho nezamestnal. Minister Jahnátek bol prichytený na hruškách a snaží sa zakryť svoje zlyhanie. Nech pán minister prestane tárať a uvedie konkrétne mená," reagoval v Rádiu Expres Simon. 

Minister trvá na tom, že kauza zamestnávania jeho príbuzných a rodákov na ministerstve je súčasťou diskreditačnej kampane. Má vraj všetky mená ľudí aj firmy, ktorí si ju objednali, nechcel ich však zverejniť. Jahnátek tiež zopakoval, že ľudia vo vrcholovom manažmente s ním pracovali na ministerstve hospodárstva a do agrorezortu ich pozval preto, že sú podľa neho dobrí a nepodplatiteľní. "Vedeli o tom, že sú tam voľné miesta, ja sám som im hovoril, že sú tam voľné miesta," povedal Jahnátek. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu