Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jahnátek vydržal mlčať tri týždne: Rodinkárstvo obhajuje, za kauzou vidí zväz!

Ľubomír Jahnátek Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetci rodinní príslušníci Ľubomíra Jahnátka, ktorí pracujú na Ministerstve pôdohospodárstva, prešli riadnym výberovým konaním. Zverejňovanie informácií o rodinkárstve je iba štvavou kampaňou potravinárov voči ministrovi. Takto reagoval Ľubomír Jahnátek na kauzu zamestnávania príbuzných a rodákov na svojom ministerstve.

"Tí zamestnanci tu nie sú prvý deň. Boli tu od januára, a nikto si to nevšimol. Zrazu sa urobila veľká mediálna bomba, pomaly neriešiteľný problém," vyhlásil Ľubomír Jahnátek po opakovaných novinárskych ohľadom zamestnávania rodinných príslušníkov na Ministerstve pôdohospodárstva. Kauzu rodinkárstva otvoril denník Sme, keď zistil, že na riadiacich funkciách ministerstva pracuje niekoľko priamych príbuzných Ľubomíra Jahnátka. Topky následne informovali, že Jahnátkov syn Andrej zázračne zbohatol. Iba tridsaťdva ročný ministrov syn totiž vlastní rozsiahlu haciendu, na ktorej chová dravé vtáky.

Dom Andrea Jahnátka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Diskreditačná kampaň

Jahnátek tvrdí, že už pred troma týždňami dostal informácie o pripravovanej diskreditačnej kampani. "Súviselo to s mojou neústupčivosťou voči pokutám. Organizuje to nejaký zväz," tvrdí Jahnátek. Informácie údajne dostal od iného zväzu, ktorý mal možnosť sa do "diskreditačnej kampane" zapojiť, ale odmietol to. "Kým to smerovalo na moju osobu, vôbec som nereagoval. Vyjadril som sa až vtedy, keď médiá zatiahli do veci môjho syna a rodnú obec Komjatice," dodal minister. Jahnátek na kauzu rodinkárstva otvorene reagoval prvý raz. Stále však odmieta zverejniť podrobnosti o výberových konaniach, v ktorých mali uspieť jeho príbuzní. Tých na ministerstve pracuje najmenej desať.

Ohľadom nápadne veľkého majetku svojho syna vyhlásil, že mu na stavbu sídla daroval peniaze. "Samozrejme, že som mu na to prispel. Na základe darovacej zmluvy," hovorí Jahnátek o haciende svojho syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu