Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Slovensko a Japonsko chcú nové impulzy pre spoluprácu

Ivan Gašparovič a Akir Takamatsu
Ivan Gašparovič a Akir Takamatsu

BRATISLAVA - Nové impulzy pre bilaterálne vzťahy, obchod či vedu rezonovali v stredu 30. mája 2012 na prijatí veľvyslanca Japonska v Slovenskej republike Akira Takamatsu u podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka.

 „Oceňujem záujem japonských investorov o Slovensko a nárast investícií z Japonska do slovenskej ekonomiky,“ uviedol v tomto kontexte minister Lajčák. Slovenská i japonská strana majú záujem na ďalšom prehĺbení bilaterálnych vzťahov, pričom významný impulz nepochybne prinesie oficiálna návšteva prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča v Japonsku v júni tohto roka. V delegácii bude okrem ministra Lajčáka aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský a predstavitelia podnikateľskej a vedecko-výskumnej sféry, čo môže napomôcť obchodno-hospodárskej aj vedecko-technickej spolupráci.

Obaja predstavitelia sa venovali aj otázkam týkajúcich sa vzťahov EÚ a Japonska. Šéf slovenskej diplomacie si s japonským veľvyslancom vymenil aj názory na aktuálne otázky medzinárodných vzťahov, vrátane možného reformného procesu v rámci OSN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu