Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zbytočná smrť mladej mamičky Kristíny (†16): Toto boli jej posledné chvíle!

Kristínka a jej malé dievčatko
Kristínka a jej malé dievčatko (Zdroj: Foto: Facebook, Internet)

BRATISLAVA - Mala len 16 rokov, na svet však už stihla priviesť potomka. Kristínka Žideková, ktorá zahynula v piatok trinásteho po záhadnom nešťastí pri Devínskom jazere na okraji Bratislavy, spolu so svojimi rodičmi vychovávala ročnú dcérku.

Kristínka, ktorú niektorí známi volali Kailo, mala umelecké vlohy a navštevovala strednú umeleckú školu v Bratislave. Bola bláznivá a plná života, ale podľa jej známych sa nedala na zlé chodníčky a bola slušná. Už v 15 rokoch však priviedla na svet dcérku.

Čo sa odohralo v osudný piatok, ktorý zmaril jej život v rozpuku? Sedela v Škode Octávii, ktorú šoféroval jej o 12 rokov starší kamarát, Peter (28) z Petržalky.

Okolo štvrtej prešli cez železničné priecestie v Devínskej Novej Vsi. Auto však údajne začalo z nepochopiteľných príčin cúvať a vrátilo sa na trať, napriek tomu, že sa veľkou rýchlosťou blížil vlak a vydesený rušňovodič zapol zvukovú signalizáciu.

"Kamarát" Peter potom z auta vystúpil a nechal v ňom tínedžerku. Tá sa vraj snažila dostať von cez dvere šoféra, čo môže znamenať, že jej dvere sa zasekli, alebo boli zamknuté. Spolu s dôvodom, prečo sa auto na koľajnice vrátilo, je to jedna zo záhad celého prípadu. Kristíne sa takmer podarilo vystúpiť, v tom ale do Octavie narazil vlak.

Následky boli strašné. Vlak auto doslova zošrotoval a tlačil pred sebou niekoľko desiatok metrov. Kristínu odhodilo a dopadla na zem s ťažkými zraneniami. Na miesto údajne pribehla pani v strednom veku, ktorá všetko videla a snažila sa poskytnúť dievčine prvú pomoc. Petra, ktorý sa rozbehol preč, prosila, aby jej pomohol. Nedbal na to a ušiel. Dievčina bojovala o život, ale v nemocnici, kam ju previezli záchranári, napokon vypustila dušu.

Petra chytili onedlho v Stupave. "Vodič motorového vozidla bol ihneď po vypátraní a predvedení na policajné oddelenie vypočutý vyšetrovateľom PZ. Po vykonaní všetkých procesoch úkonov potrebných k náležitému objasneniu tohto prípadu bol umiestený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie," uviedol pre Topky bratislavský policajný hovorca František Peczár. Keďže Peter má na krku obvinenie z usmrtenia aj neposkytnutia pomoci, do väzby ho napokon umiestnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu