Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Peter (29) nechal Kristínku (†16) zomrieť na priecestí: Dostal sa na slobodu!

Kristínin život vyhasol v tomto vraku Zobraziť galériu (3)
Kristínin život vyhasol v tomto vraku (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Tesne pred súdom si vychutnáva slobodu! Smrť mladučkej mamičky Kristíny (†16), ktorej život vyhasol v apríli minulého roka na železničnom priecestí v Devínskej Novej Vsi, ostáva nepotrestaná. Peter (29), ktorý jej neposkytol pomoc a nechal ju v aute zomrieť, si mal odpykávať 3-ročný trest, začiatkom týždňa sa však dostal na slobodu.

Petrovi v decembri minulého roka súd za smrť Kristínky naparil tri roky basy. Dostal aj zákaz šoférovať na päť rokov. Začiatkom tohto týždňa sa však na veľké počudovanie pozostalých po dievčine dostal na slobodu. "Krajský súd v Bratislave prepustil obžalovaného z dôvodu, že uplynula zákonná lehota väzby obžalovaného," uviedol pre Topky hovorca bratislavského súdu Pavol Adamčiak. Dnes by sa mal krajský súd zaoberať jeho odvolaním.

Po mladučkej mamičke ostala ročná dcérka Chiara, ktorú teraz vychovávajú jej rodičia spolu s priateľom Dominikom. Zo smrťou Kristínky sa dodnes nevyrovnali tak, ako nevedia pochopiť ani Petrovo prepustenie z väzby. Jej život vyhasol vlani v apríli neďaleko Devínskeho jazera na okraji Bratislavy. Kristína sa v piatok trinásteho viezla s o 12 rokov starším Petrom, keď ich auto z neznámych dôvodov zastalo na železničnom priecestí.

Malá Chiara na poslednej rozlúčke s mamičkou Kristínou.
Zobraziť galériu (3)
Malá Chiara na poslednej rozlúčke s mamičkou Kristínou.

Za pár okamihov sa na nich vyrútil vlak, pred ktorým Peter stihol vystúpiť, no tínedžerku nechal napospas osudu. Kristína sa údajne snažila dostať von cez dvere šoféra, lebo jej dvere sa zrejme zasekli. V tom však do Octávie vo vysokej rýchlosti narazil vlak, ktorý auto doslova zošrotoval. Kristínu odhodilo a dopadla na zem s ťažkými zraneniami.

V tom na miesto nešťastia údajne pribehla pani v strednom veku, ktorá všetko videla a snažila sa dievčine poskytnúť prvú pomoc. Petra, ktorý sa dal na útek, prosila, aby sa vrátil a pomohol jej. On však volanie odignoroval a ušiel preč. Doráňanú Kristínu previezli do nemocnice, kde však neskôr svoj boj o život prehrala.

Petra onedlho polícia zadržala v Stupave, kde si vraj práve pochutnával na jedle z fastfoodu, akoby sa nič nestalo. Bol obvinený z usmrtenia a neposkytnutia prvej pomoci, za čo mu hrozilo až 5 rokov za mrežami. Mladík však svoj čin na súde oľutoval a vyviazol s 3-ročným trestom spolu so zákazom šoférovania na 5 rokov.

Peter (29) nechal Kristínku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu