Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Peter ignoroval volanie o pomoc: Krásnu Kristínku (†16) nechal zomrieť na priecestí!

Kristínka zanechala za sebou malé dievčatko Zobraziť galériu (2)
Kristínka zanechala za sebou malé dievčatko (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Nepochopiteľne sa zachoval Petržalčan Peter (28), ktorý v piatok trinásteho prechádzal na svojej Octávii cez železničné priecestie v Devínskej Novej Vsi. Vozidlo, kde sedela jeho mladučká priateľka Kristína, zastavil na priecestí a vystúpil. Za pár okamihov sa prirútil vlak a do auta s dievčinou narazil.

Záhadné nešťastie sa odohralo pred štvrtou hodinou popoludní neďaleko Devínskeho jazera. "K dopravnej nehode došlo na viackoľajovom železničnom priecestí, ktoré je zabezpečené dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia a prerušovaným zvukom húkačky priecestného zabezpečovacieho zariadenia, ktoré bolo v čase dopravnej nehody funkčné,"  uviedol bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Pravdepodobnou príčinou nehody podľa neho bolo, že mladý Bratislavčan vošiel s Octaviou na priecestie, "čím nerešpektoval dopravné značenie a priecestné zabezpečovacie zariadenie." 

Rušňovodič si údajne auto na priecestí všimol a zapol výstražnú signalizáciu. Podľa svedkov mladík z Octavie vystúpil a dievčina v nej zostala z nepochopiteľných príčin sedieť. Išlo o stávku, pokus o samovraždu, či niečo ešte horšie? Zatiaľ sa nevie.

"Následne vlak narazil do vozidla. Spolujazdkyňa utrpela pri dopravnej nehode ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Vodič motorového vozidla z miesta dopravnej nehody ušiel," pokračoval Peczár.

Peter ignoroval volanie o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Svedkyňou nehody bola podľa denníka Plus 1 Deň miestna žena. Rozbehla sa k dievčaťu, ktoré ležalo ťažko zranené vedľa auta a volala na mladíka, aby jej prišiel pomôcť. Ten ju však ignoroval a rozbehol sa preč. Dievča ešte dýchalo a bojovalo o život. V nemocnici však zraneniam podľahlo.

Petra vypátrali onedlho v Stupave. Údajne si práve pochutnával na jedle z fastfoodu. Skončil v putách a neskôr v policajnej cele. Má na krku obvinenie z neposkytnutia pomoci a z usmrtenia za čo mu zatiaľ hrozí maximálne päť rokov. Kristínka, ktorá študovala na strednej umeleckej škole, zanechala za sebou ročné dievčatko. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu