Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Peter, ktorý ušiel od zomierajúcej Kristínky (†16): Opilec a kriminálnik!

Kristínka odišla zo sveta priskoro Zobraziť galériu (3)
Kristínka odišla zo sveta priskoro (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - O 12 rokov starší "kamarát" mladej Kristínky Židekovej, ktorá zahynula v piatok trinásteho pri strašnej zrážke s vlakom na okraji Bratislavy, má poriadne za ušami. Podľa medializovaných informácií bol v čase nehody opitý, vinu za nehodu mal hádzať na už mŕtve dievča, ktoré sa nemohlo brániť, nemal vodičák a navyše je to človek, ktorý sedel za drogy.

Nešťastný piatok trinásteho

Bol piatok popoludní a v čiernej Octavii, ktorá prechádzala cez priecestia v Devínskej Novej Vsi, neďaleko Devínskeho jazera, sedeli dvaja ľudia, Petržalčan Peter (28) a mladá mamička Kristína.

Vozidlo, ktoré prešlo cez koľajnice, sa odrazu zastavilo a cúvalo späť. Zastalo priamo na nich a to napriek tomu, že sa k nemu veľkou rýchlosťou rútil vlak. Vydesený rušňovodič zapol zvukovú signalizáciiu, posádka ju však akoby ignorovala.

Peter, ktorý ušiel od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Nepomohol

Peter stihol z Octavie vystúpiť, Kristína, ktorú volali Kailo, sa o to pokúšala tiež. Buď sa jej dvere zasekli, alebo boli zamknuté, pretože z auta sa údajne snažila uniknúť cez okno na dverách vodiča. V tom do auta narazil vlak. Dievča s ťažkými zraneniami odhodilo ku trati. Peter, namiesto toho, aby jej pomohol, ušiel. Nereagoval ani na prosby o pomoc od svedkyne nehody. Dievča napokon zomrelo.

Keď ho onedlho chytili v Stupave, práve si pochutnával na fastfoode. Skončil v putách a podrobil sa dychovej skúške, ktorá podľa zistení TV Joj ukázala, že bol opitý. Vraj sa však vykrúcal a tvrdil, že auto riadilo dievča, čo svedkovia spochybnili. Údajne mal dokonca zadržaný vodičský preukaz. Spravili mu aj testy na drogy, ich výsledky však zatiaľ nie sú známe.

Peter, ktorý ušiel od
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Zlá spoločnosť

Práve za drogy mal byť Peter odsúdený na štyri mesiace v base, zistila Markíza a potvrdil to aj hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. V čase nehody bol údajne v podmienke.

Už dnes je isté, že mamička 14-mesačnej Chiary a študentka strednej umeleckej školy si nevybrala dobrú spoločnosť. Záhadou zostáva, prečo sa auto s nerovnou dvojicou rozhodlo vrátiť na koľaje. Išlo o stávku, zlyhanie motora, pokus o samovraždu, niečo ešte horšie, či len účinok neslávne známej drogy bratislavských periférií, pervitínu? Odpoveď na to snáď zistia vyšetrovatelia.

Peter skončil v putách, vzali ho do väzby a za usmrtenie a neposkytnutie pomoci mu opäť hrozí basa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu