Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Útočníkov na Dokyho (†33) vzali do väzby: Casanova Filipko si pribalil rožky!

Filipkovi aj jeho kumpánom hrozí dlhá basa Zobraziť galériu (7)
Filipkovi aj jeho kumpánom hrozí dlhá basa

BRATISLAVA/KOŠICE - Nepomohli písomné sľuby ani prosby. Trojicu mladíkov, ktorí cez víkend na diskotéke v Zádieli dobili kickboxerského šampióna Laca "Dokyho" Tótha, vzal sudca do väzby. Dvoch z nich podporovali na súde smutní rodičia, Ján Červený sa malérom borí sám - je sirota a nemá ani advokáta.

O osude trojice rozhodoval od desiatej predpoludním košický okresný súd. Hovorkyňa Marcela Gálová vysvetlila dôvody ich vzatia do väzby. Panovala vraj obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti.

Trojica útočníkov

Útočníkov na Dokyho (†33)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Joj, Facebook)

"Súd neprijal písomný sľub Patrika F. a Elemíra B. na nahradenie väzby, resp. nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka, vzhľadom k osobám obvinených a tiež na povahu prejednávaného prípadu.  Ján Č. sa k rozhodnutiu súdu o vzatí do väzby nevyjadril, ďalší dvaja obvinení podali proti väzbe sťažnosť. O sťažnostiach obvinených rozhodne Krajský súd v Košiciach po predložení spisu," uviedla pre Topky.

Dokyho mŕtvola

Útočníkov na Dokyho (†33)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda, kickboxing.sk, Roman Ocelník)

Mladíci čelia obvineniu zo zabitia a z výtržníctva. Jano Červený (29), ktorý sa mal počas krvavého incidentu na bitke najviac podieľať, má na krku aj obvinenie z ublíženia na zdraví. Vyslúžil si ho za to, že zbil aj Dokyho brata Štefana (35). Ako jediný nemá advokáta.

Patrika odvážajú zo súdu

Útočníkov na Dokyho (†33)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Recidivista Elemír Bartoš (23) a "Turniansky Casanova" Patrik Filipko (27) majú spoločného advokáta a na súd ich prišla podporiť aj najbližšia rodina. Právnik sa s nimi rozprával na chodbe súdu a hovoril o tom, že prípad je problematický. "Je v ňom veľmi veľa nejasností, prokurátor bude mať veľa roboty s dokazovaním skutku," poznamenal.

Patrikov otec

Otec Patrika Filipka
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Patrika, ktorého odviezli v putách zo súdu ako posledného, podporovala mama i užialený otec. Mladík si v sáčku nosil aj proviant, niekoľko rožkov, či malých bagiet a neidentifikovateľnú pochutinu. Pred súdom, ešte naposledy zakýval otcovi a potom ho policajné auto odviezlo do cely.

Posledné zbohom z auta

Patrik Filipko (27)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu