Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brat vypovedal o smrti kickboxera Dokyho (†33): Nové detaily brutálnej bitky!

Doky (vpravo) s bratom Štefanom krátko pred konfliktom Zobraziť galériu (3)
Doky (vpravo) s bratom Štefanom krátko pred konfliktom (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda)

KOŠICE – Nekonečný proces s mužmi obžalovanými zo zabitia dvojnásobného majstra sveta v kickboxe Ladislava „Doky“ Tótha (†33) pokračuje. Na poslednom pojednávaní vypovedal brat nebohého Štefan, ktorého v osudný večer tiež napadli a pospomínal si na nové detaily hromadnej bitky na diskotéke v Zádeli.

Na pojednávaní okresného súdu v Košiciach vypovedali okrem Dokyho brata aj ďalší traja kľúčoví svedkovia, ktorým sa na incident spred dvoch rokov spomínalo len ťažko. Brat Štefan už v minulosti vyhlásil, že pri útoku utrpel psychickú traumu a trpí výpadkami pamäte, píše denník Korzár.

Aj preto na poslednom konaní dokázal opísať len začiatok bitky. Ján Červený, jeden z obvinených, ktorý mal na diskotéke dozerať na bezpečnosť, podľa neho na Dokyho zaútočil ako prvý. „Keď sme odchádzali, skočil do brata. Chytil ho za krk alebo košeľu a tlačil k stene,“ vypovedal s tým, že brata sa snažil brániť, no muži zaútočili aj na neho.

Keď sa Štefana advokáti obžalovaných pýtali na mená zúčastnených bitkárov, ozval sa v ňom obrovský hnev. „Keď vás udierajú a kopú do tváre, tak sa ich nepýtate, ako sa volajú,“ odvrkol im a dodal, že ich bolo určite viac ako štyria.

Obžalovaný Ján Červený.
Zobraziť galériu (3)
Obžalovaný Ján Červený.  (Zdroj: Facebook)

Bezvládneho Dokyho kopal do hlavy

Prokuratúra sa v obžalobe opiera aj o výpoveď organizátora diskotéky Gabriela Drozda. Ten ešte na polícii vypovedal, že Červený bil a kopal Dokyho v kultúrnom dome aj pred ním a neprestával ani vo chvíli, keď už mladý kickboxer ležal bezvládne na zemi. Na súde tiež opísal, ako útočili ďalší obžalovaní. Elemír Bartoš podľa neho Dokymu dvakrát šliapol na hlavu a kopal ho aj Patrik Filipko.

Ďalší z obžalovaných Patrik Filipko
Zobraziť galériu (3)
Ďalší z obžalovaných Patrik Filipko

Počas bitky si všmol aj jeho brata Martina, ktorý je ako jediný obžalovaný iba z ublíženia na zdraví, a to za útok na Dokyho brata. Jedna z ďalších svedkýň, čašníčka baru, zas vypovedala, že traja obžalovaní zaútočili na kickboxera už vo vnútri diskotéky.

Bola za všetkým závisť?

Červený, Bartoš i bratia Filipkovci priznali, že sa hromadnej bitky zúčastnili, no odmietajú obvinenia, že Dokyho dobili až na smrť. Na súde tiež zaznel motív brutálneho činu, ktorým boli podľa prokuratúry „provokácie Červeného voči Tóthovi kvôli jeho aktívnej športovej činnosti, v ktorej dosiahol titul majster sveta“. Červený to však odmieta. Proces bude pokračovať v septembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu