Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podľa Dzurindu niekto rozleptáva pravicu, Fico sa budí s očakávaním špiny

Expremiér Dzurinda a bývalý premiér Fico
Expremiér Dzurinda a bývalý premiér Fico

BRATISLAVA - K dokumentu Sasanka, ktorý sa vydáva za ďalší odposluch tajnej služby a útočí na šéfa SaS Richarda Sulíka, sa dnes vyjadril predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda aj šéf najsilnejšej opozičnej strany Smer Robert Fico.

Sasanka je podľa Dzurindu dobrou príležitosťou pre Sulíka aj pre ministra vnútra Daniela Lipšica, aby "otvorili oči" a jasne si všimli, že ktosi sa hrá s pravicou s jedným jediným cieľom - rozleptávať ju. 

Ako uviedol Fico, do volieb zostáva ešte 44 dní a on každý deň vstáva s tým, aká špina ešte príde. Líder Smeru považuje za zlé, ak sa spravodajské hry stávajú predmetom predvolebného boja. 
 
"Počkáme si na ďalší vývoj, keďže nemáme dosť informácií na hodnotenie. Jedno je ale isté, že pán Sulík je posledný, ktorý môže niekoho kritizovať. Keď si uvedomíme, s kým a ako sa stretáva, to len potvrdzuje, že je to typ politika, ktorý nemá žiadne zábrany," domnieva sa Fico.
 
Obaja politici reagovali na najnovšie zverejnenie prepisov SMS komunikácie medzi predsedom SaS Richardom Sulíkom a podnikateľom Mariánom Kočnerom. Správy naznačujú, že Sulík ako predseda parlamentu mal komunikovať s podnikateľom aktuálne politické dianie ako referendum a voľbu generálneho prokurátora. 
 
Priložené vyhodnotenie údajných prepisov naznačuje, že pri voľbe šéfa prokuratúry to mohli byť práve poslanci SaS, ktorí v decembri 2010 zahlasovali za Dobroslava Trnku. Prepisy sa objavili vo štvrtok na rovnakom portáli ako dokumenty Gorila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu