Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bubeník: Pressburg Properties neobchodovala s halou v Medzilaborciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Spoločnosť Pressburg Properties nikdy neobchodovala s halou v Medzilaborciach, spoločnosti Elementa ani Pressburg Properties za celú dobu svojho trvania nepripravovali ani neposkytovali žiadne tri analýzy trhov za 200 miliónov slovenských korún. Vo svojom dnešnom stanovisku to vyhlásil Roman Bubeník, manžel odvolanej šéfky Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej.

"Ing. Roman Bubeník, ani jeho blízky či vzdialený člen rodiny, nedosiahol počas existencie a likvidácie spoločnosti Elementa, a. s., žiaden príjem zo ziskov tejto likvidovanej spoločnosti. Spoločnosti Elementa, a. s., a Pressburg Properties, a. s., za celú dobu svojho trvania nepripravovali ani neposkytovali žiadne tri analýzy trhov za 200 miliónov Sk, alebo objemovo zhodnú sumu. Informácia o údajnom opaku, zverejnená v tlačených a elektronických médiách, je určite informáciou nesprávnou a nepravdivou," vyhlásil Bubeník.

"Spoločnosť Pressburg Properties, a. s., nikdy nevlastnila ani neobchodovala s halou v Medzilaborciach. Realitné projekty spoločnosti Pressburg Properties, a. s., vrátane všetkých dostupných dokladov budú v najkratšom možnom čase zverejnené na webovej stránke spoločnosti," zdôraznil Bubeník.

Televízia Markíza 26. januára informovala, že akciová spoločnosť Pressburg Properties, ktorej zakladateľom je Roman Bubeník, predala v roku 2008 halu podobne, ako píše údajný spis SIS Gorila. V Gorile sa rozoberá spôsob, ako vraj chcela finančná skupina Penta vyplatiť vtedajšej šéfke fondu Bubeníkovej províziu za služby.

Vymysleli údajne fiktívny obchod, kde akože britský investor zaplatí cez firmu Elementa za tri analýzy trhu a halu v Medzilaborciach 200 miliónov korún, pričom hala má vraj hodnotu asi 10 miliónov Sk. Podľa údajného spisu Gorila sa to malo urobiť cez spoločnosť Elementa (aj tú založil Bubeník), tá je však od roku 2007 v likvidácii a záväzky na seba prevzala spoločnosť Pressburg Properties.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu