Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Beer: Zaujímavé je najmä to, čo sa udialo pred Gorilou

Jeden z transparentov včerajšej demonštrácie
Jeden z transparentov včerajšej demonštrácie

BRATISLAVA - Veľká časť plánov, o ktorých sa rozpráva v Gorile, sa vzhľadom na predčasný pád druhej vlády Mikuláša Dzurindu nikdy neuskutočnila a aj preto bude ťažké preveriť ich relevantnosť. Napriek tomu má zmysel vyšetrovať osoby, ktoré sa v materiáloch nachádzajú a treba sa sústrediť aj na procesy, ktoré Gorile predchádzali.

V exkluzívnom rozhovore pre TASR, ktorý bude v plnom znení uverejnený 29. januára v cykle Novinári z projektu Osobnosti: tváre, myšlienky, to povedal novinár týždenníka Trend Gabriel Beer. Dodal, že napríklad bývalý minister hospodárstva Jirko Malchárek dnes úspešne podniká s človekom, ktorý sa v Gorile spomína a firme patrí aj "pomerne slušný dom", v ktorom býva. "Ak získal pomerne slušné finančné prostriedky, za niečo ich musel získať," poznamenáva Beer s tým, že podľa neho nepochádzajú z aktivít opísaných v Gorile, "lebo tie sa neuskutočnili".

Podľa neho by však stálo za to preveriť aj obdobie pred začiatkom odpočúvania a to nielen v prípade Malchárka, ale aj iných osôb, ktoré sa v materiáloch spomínajú. "Neviem, mne sa to zdá byť pomerne dôveryhodné," konštatoval na margo relevantnosti informácií zverejnených v rámci Gorily. Je však skeptický ohľadom možností dnes kauzu dôsledne vyšetriť. "Tí ľudia môžu obranu postaviť na tom, že je to niečo vyfabrikované. Čiže sa bude čakať, či sa niekde objaví zvukový záznam, o ktorých sa hovorí, že sú všetky skartované," poznamenal.

"Druhá vec, vyšetrovací tím bude musieť ísť po finančných transakciách a tam je problém, že sú to záležitosti, ktoré sú vzdialené sedem, možno aj osem rokov, lebo sa treba pozerať na finančné transakcie, ktoré sú spred obdobia Gorily. A tam už bude veľký problém dohľadať sa týchto transakcií. Čiže som skeptik," uzavrel Beer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu