Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: O bohorovnosti ministrov, odpočúvaní a tajných skupinách

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní . Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

15. marec – „Čísla zverejňované štatistikmi potvrdzujú, že vláda Ivety Radičovej sa vybrala absolútne nesprávnou cestou.“Reakcia predsedu opozičného Smeru Roberta Fica na zverejnené dáta Štatistického úradu o vývoji spotrebiteľských cien vo februári.

15. marec – „V tejto situácii spoplatniť aj denné štúdium preto považujem za nonsens a cestu naspäť.“Tvrdí to Dušan Čaplovič zo Smeru v súvislosti s tým, že denní študenti si musia za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia či za druhú vysokú školu platiť už podľa súčasného zákona. 

17. marec – „Jeden z nástrojov ako pomôcť hájiť naše pozície, je tajná skupina kresťanskí demokrati, ktoré zriadilo komunikačné oddelenie.“ – Úryvok z emailu, ktorý rozposlal šéf tlačového odboru KDH Michal Novota mladým sympatizantom strany. Skupina, o ktorej píše, má zbierať údaje o článkoch, ktoré vychvaľujú predstaviteľov hnutia a naopak aj tie, ktoré „špinia imidž KDH“. Následne komunikačné oddelenie určí, aké reakcie majú členovia tajnej skupiny šíriť internetom. 

17. marec – „Jeden pre bohorovnosť, druhý pre neschopnosť.“ – Poslanec SNS Igor Štefanov vyzval ministrov KDH Daniela Lipšica a Jána Figeľa na odchod z funkcie. Figeľ podľa neho nezvláda manažovanie eurofondov, ale ani výstavbu diaľnic. 

17. marec – „S vedomím ministra vnútra je odpočúvaných 40 opozičných aj koaličných poslancov parlamentu, ale aj novinári.“ S takýmto obvineným Daniela Lipšica prišiel Igor Štefanov. Žiadne mená odpočúvaných ani to, kto konkrétne ich má odpočúvať neuviedol, no predpokladá, že medzi odpočúvanými je aj on sám.

17. marec – "Je pozoruhodné, že pán poslanec objavil policajnú tému v čase, keď generálna prokuratúra rozhoduje o návrhu na zbavenie ho imunity.“Takto reagoval rezort vnútra na Štefanovove výroky. Podľa ministerstva ich možno interpretovať jedine pomocou porekadla Topiaci sa aj slamky chytá.

18. marec – „Základ tam je, ale to by sa dal prirovnať každý, kto zapustí bradu... V prvom momente som si však myslel, že ste medzi tie fotky pridali aj jednu moju pre porovnanie. Tak sa na nej podobáme.“ Robert Kaliňák to priznal po tom, čo sme mu poslali fotky reportéra Financial Times Stanleyho Pignala, ktorý vyzerá ako exministrov dvojník. Dokazuje to aj anketa, v ktorej ste mali možnosť hlasovať.

18. marec – „Ja by som za bezletovú zónu zdvihol ruku len s veľkým váhaním. Mala by zmysel, keby zabránila dobyť posty povstalcov, teraz sa hrá v podstate už len o Benghází.“ Povedal to v súvislosti so zriadením bezletovej zóny nad Líbyou predseda zahraničného výboru parlamentu František Šebej. Myslí si, že rozhodnutie Bezpečnostnej rady OSN o bezletovej zóne prišlo s dvoj- až trojtýždňovým oneskorením. 

20. marec – "Odpor Smeru k privatizácii je daný tým, že chcú, aby štátne podniky zostali pod vplyvom štátu, aby mohli sponzorov, alebo nominantov zo strany sponzorov nominovať do týchto štátnych podnikov a potom zabezpečovať tak peniaze ako sa Robert Fico alebo hlas jemu podobný chválil, že ich zabezpečuje.“Ivan Mikloš z SDKÚ to vyhlásil v diskusnej relácii STV O päť minút dvanásť. 

20. marec – "Dobrodruhom, ktorí o zásahu v Líbyi rozhodli, nejde o ľudí, ani o demokraciu, ciele sú jasné - líbyjská ropa.“Reakcia predsedu SNS Jána Slotu na sobotňajší spojenecký vojenský zásah v Líbyi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu